S P E L - I N F O

         


  NI-BI-RU: AGE OF SECRETSUitgever: The Adventure Company/2005
Ontwerper: Unknown Identity/Future Games

Systeemeisen: -- Windows95/98/ME/2000/XP - Pentium 3 800MHz - 128 MB RAM - 64 MB videogeheugen - DirectX 8 compatible video- en geluidskaart - 2.5 GB HD ruimte - 32x Cdromdrive.

Extra info:
Bezitters van een Gforce 6600 videokaart kunnen hier een patch downloaden, die de opstart- problemen verhelpt.
Het spel werkt ook in Vista, eventueel met compatibiliteit XP.
Het spel draait zonder problemen in Windows 7.

Categorie: Mysterie, science fiction, Praag, Maya piramide, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Archeoloog Martin Holan, wordt van zijn saaie papierwerk weggeroepen door een telefoontje van zijn oom, professor Wilde. Martin verneemt dat er in Bohemia een fantastische ontdekking is gedaan. Bouwvakkers zijn op een oude tunnel en verblijven gestuit, die in WO2 door de Nazis zijn gebouwd. De geheime verblijfplaats werd gebruikt voor mysterieus wetenschappelijk onderzoek. Professor Wilde is ervan overtuigd, dat het een en ander te maken heeft met de onbekende planeet "Nibiru", bezoek van buitenaardsen en vreemde oude geheimen.
Al snel is Martin op weg naar Praag om zelf op onderzoek te gaan. Hierbij merkt hij dat er meerdere belangstellenden zijn, die hem niet vriendelijk zijn gezind.

      

Martin ontmoet een brede variŽteit aan personen, met hun eigen kakrakters, die het verhaal de nodige kleur geven. Een verhaal dat interessant is en goed te volgen, omdat je lineair door het spel gaat en met-en-met de nodige informatie krijgt.
De puzzels zijn niet moeilijk, leuk om te doen en passen in het verhaal. Er zit eigenlijk maar 1 echt moeilijke puzzel in, maar die is dan ook tandenknarsend moeilijk.

      

Het spel kwam in 1998 uit in het Tsjechisch en werd in 2005 opnieuw uitgebracht in het Engels. De oude 2D-beelden zijn mooi opgepoetst en geschikt gemaakt voor moderne pc's. Het geheel ziet er schitterend gedetailleerd en zeer sfeervol uit.
De 3D-karakters lopen nog een beetje houterig, maar dat vergeet je snel, want de gezichtsuitdrukkingen en algehele verschijning zijn juist weer heel goed gedaan.
Het stem-acteren van Martin zelf is even wennen en had wellicht beter gekund, maar bij de andere stemmen is het uitstekend bijpassend bij het karakter en kwalitatief goed.
Ook aan de achtergrondgeluiden is de nodige aandacht besteed en de muziek is aangenaam.