S P E L - I N F O

         

NELSON AND THE MAGIC CAULDRON 2: The Journey


Uitgever: Secret Item Games / 2022
Ontwerper: Manuel Schenk Games

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 10 - Processor: 64-bit - 2 GB RAM - Grafische kaart met minstens 512MB Shared VRAM & openGL 2.0 support - 200 MB beschikbare opslagruimte.
--- MAC OS 11 - Processor: 64-bit - 2 GB RAM - Grafische kaart met minstens 512MB Shared VRAM & openGL 2.0 support - 200 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, humor, magie, handgetekende beelden in 2D en 2.5D, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
In zijn nieuwe avontuur wordt Nelson uitgenodigd voor een wedstrijd waarbij alle deelnemers magische drankjes moeten bereiden. Helaas is hij al te laat om de nodige voorbereidingen te kunnen treffen, maar zijn oom Sid heeft het reddende idee... een reis met een luchtschip en dan kan Nels0n onderweg wel een recept en ingrediënten regelen.
Nelson heeft haast en jammer genoeg gaat er ook nog van alles mis. Nelson komt zelfs in een moeras en een pixelige 8-bit wereld terecht. Dus of hij op tijd komt is nog maar zeer de vraag.

      

Het eenvoudige verhaal wordt leuk uitgewerkt en de karakters die erin voorkomen blijven sterk in hun rol. Vooral de begrafenisondernemer, die de reis meemaakt, is daarbij erg grappig. Als er weer iets mis gaat, is hij blij dat hij het zelf overleefd heeft, maar ook ietwat teleurgesteld als er niets te begraven valt. Optimist als hij is, blijft hij desondanks hopen op nieuwe ongelukken en blijft hij Nelson vergezellen.
Nelson is net als in het eerste deel ondernemend, ondanks zijn gemopper zo nu en dan. De problemen die hij moet oplossen zijn ook niet zo moeilijk als je een beetje nadenkt.

Veel inventarispuzzels en genoeg aanwijzingen in de dialogen voor het gebruik van een voorwerp, maken het ook voor de beginnende speler goed te doen. Niet ál te makkelijk natuurlijk, want als je kaarsen nodig hebt en je ze niet kunt stelen uit de herberg, zul je zelf naar een andere oplossing moet zoeken door rond te lopen en goed te kijken.

      

Grafisch ziet alles goed verzorgd uit. Er zijn veel locaties te bezoeken. De handgetekende beelden zijn duidelijk met liefde en plezier gemaakt, en voldoende gedetailleerd. De inhoud van de inventaris is goed te herkennen en Nelsons gezichtsuitdrukking verandert heel soms, al naar gelang de omstandigheden.
De beelden zijn wel nogal statisch, er beweegt niets in de achtergrond, op een klein vuurtje onder een soepketel na. Alleen Nelson kan rondlopen en zijn hoofd bewegen. De andere karakters staan stil, maar je ziet wel hun hoofd of mond bewegen als ze spreken.

Alle karakters hebben een eigen herkenbare stem (Duits en Engels) en hoewel je hoort dat het amateurs zijn, is het beslist niet storend, eerder grappig. Gelukkig zijn alle dialogen ook ondertiteld. Het enige nadeel is het gebruikte font bij ondertiteling en tags, de letters vloeien in elkaar over en zijn moeilijk leesbaar op een klein scherm.
De achtergrondmuziek is aangenaam rustig.

      

Samengevat is dit tweede deel in de serie een leuk uitgewerkt nieuw avontuur van Nelson. Hoewel het einde wat afgeraffeld lijkt, zitten er genoeg puzzels in om ook een ervaren speler zo'n anderhalf uur bezig te houden.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerdere avonturen van Nelson:
Nelson and the Magic Cauldron