S P E L - I N F O

         

NECRONOMICON: The Dawning of Darkness


Uitgever: Wanadoo Edition / 2001
Ontwerper: Wanadoo Edition

Platform: PC, Playstation.

Systeemeisen:
--- Windows 95+ - Processor: Intel Pentium - 16 MB RAM - 4x CD-ROM drive - Videokaart: 640x480 met 3D accelerator.

Categorie:
Horror, mysterie, naar Lovecraft, redding, geïillustreerd realisme, panoramische beeldwisseling, 1ste persoon, point & click.

Extra info:
In de Vs en Canada bekend onder de titel Necronomicon: The Gateway to Beyond.

Beschrijving:
New England, 1927 - William Stanton krijgt bezoek van een vriend uit zijn jeugd, Edgar Wycherley, die hem een vreemd metalen, piramidevormig object overhandigt en hem smeekt het aan niemand te laten zien, zelfs niet aan hém als hij erom vraagt.
Als Edgar weer vertrokken is, wordt er nogmaals op de deur geklopt. Deze keer is het Dr. Egleton, een vriend van Edgars vader. Hij vraagt William om Edgar binnenkort bij hem thuis te bezoeken, zodat hij kan helpen beslissen of Edgar wel of niet moet worden afgevoerd en opgesloten vanwege krankzinnigheid.
Terwijl William zich verdiept in de mysteries van dit object en de redenen waarom zijn vriend het hem heeft gegeven, ontdekt hij dat Edgar op de een of andere manier betrokken was bij het occulte en dat de hele wereld mogelijk gevaar loopt.
Welke werelden bestaan er voorbij de poorten van de tijd? Welke geheimen liggen er onder de vervallen boerderij? William Stanton onderneemt een wanhopige zoektocht om het leven van zijn vriend te redden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.