S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 12: Secret of the Old Clock


Uitgever: Her Interactive / 2005
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium4 1Ghz - 128 MB RAM - 32 MB videokaart - 24x CD-ROM drive - 650 MB opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, mysterie, herberg rond 1930, tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het is 1930 en Nancy is een teenager die naar de vriendin van een vriendin gaat, die net haar moeder heeft verloren en nu het restaurant de Lilac Inn moet runnen. Vanaf het begin dat Nancy arriveert, gebeuren er vreemde dingen. Nancy besluit die allemaal eens grondig te onderzoeken en maakt zo een begin met haar carriėre als tiener-detective.

Deze aflevering van de Nancy Drew serie is uitgebracht ter gelegenheid van het allereerste Nancy Drew boek uit 1930: "The Secret of the Old Clock".
Het verhaal is niet zo erg lang. Het spel wordt opgevuld met veel puzzels en spelletjes, zoals tests afleggen, mini-golven en telegrams bezorgen om geld te verdienen.
      

De spelletjes varieren van zeer gemakkelijk (domino), tot zeer moeilijk (naaien op een naaimachine). De puzzels zijn met logisch nadenken goed op te lossen. En natuurlijk moet alles wat je vindt goed bekeken worden.
Voor je aan het spel begint, kun je kiezen uit een junior- en senior-speltype. Als junior zijn sommige puzzels eenvoudiger en heb je toegang tot een lijstje met dingen die je nog moet doen.

De achtergrondmuziek past goed bij 1930 en ook de stemmen van de personages zijn helemaal op hun plaats.
De beelden zijn mooi en vol verrassende details.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.