S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 11: Curse of Blackmoor Manor


Uitgever: Her Interactive / 2004
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/Me/2000/XP - Processor: Pentium II 400 MHz - 64 MB RAM - 300 MB vrije opslagruimte - Videokaart: 16 MB DirectX compatible - Geluidskaart: 16 bit DirectX compatible - 12x CD-ROM drive.

Categorie:
Teenager detective, Engels landhuis, weerwolf, tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Nancy gaat naar een oud Engels landhuis om Linda, de dochter van een buurvrouw, te bezoeken.
Linda houdt zich achter de gordijnen van haar hemelbed verborgen. Ze is getroffen door een mysterieuze ziekte. Door een vloek verandert ze langzaam in een weerwolf, beweert ze.
Nancy gelooft dit niet helemaal en gaat op onderzoek uit. Ze maakt kennis met de Penvellyns, het oude adellijke geslacht dat hier al honderden jaren woont. Een familie met geheimen en een huis vol geheime gangen, enge beelden, een 87 jaar oude papegaai en voorouders die het geheim van een schat bewaken met ingenieuze puzzels.

      

Behalve met het zoeken naar aanwijzingen en geheime gangen, is Nancy in dit avontuur ook veel bezig met het spelen van bordspelletjes. Als ze een gloeibuis nodig heeft, zal ze hetzelfde spel zelfs meerdere malen moeten spelen. Gelukkig zijn de meeste spelletjes leuk om te doen.
Minder leuk is echter de typetest, waarbij je onder tijdsdruk staat. Hij zal bij veel spelers tot frustratie leiden. Hij is véél te moeilijk, ook in de junior-modus.
De rest van de tijdpuzzels zijn gelukkig na een keertje oefenen goed op te lossen.
De enige niet-tijdpuzzel die problemen kan opleveren is het draaiende doolhof. Het duurt even eer je doorhebt, hoe het systeem werkt. Maar als je eenmaal de plattegrond gevonden en bestudeerd hebt, dan lukt ook deze puzzel wel. En later blijkt er zelfs een superkorte route te zijn!

      

De grafische beelden zijn een stuk beter dan in de vorige Nancy Drew spellen: meer gedetailleerd, veel kleuren en betere beweging van de karakters.
Het verhaal is goed uitgewerkt en de enge sfeer in de gewelven is perfect.
Ook de grommende geluiden passen goed bij het, toch wel grappige, horrorverhaal.
De stemmen van de karakters, inclusief Nancy zijn goed en beslist niet vlak. De emotie is goed te horen.
De achtergrondmuziek past eveneens goed bij het verhaal.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.