S P E L - I N F O

         

MYST V: End of Ages


Uitgever: Ubisoft / 2005
Ontwerper: Cyan Worlds

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP - Processor: 800 MHz Pentium III of AMD Athlon (1.5 GHz Pentium IV of AMD Athlon aanbevolen) - 256 MB RAM (512 MB aanbevolen) - 32 MB DirectX 9.0 videokaart met 32-bit kleur - DirectX 9.0 geluidskaart - 4x CD-ROM drive - 4.5 GB opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, drama, 5 werelden, mechanische puzzels, geïllustreeerd realisme, realtime 3D, 1ste persoon, point & click of toetsenbordbediening.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Met "End of Ages" komt er een einde aan de prachtige Myst serie.
Het verhaal sluit aan op de allereerste Myst (Real Myst).
In dit deel draait het om Yeesha en de werelden die zij schiep. Vier serene, vreedzame werelden, een genot om in rond te lopen. Elke wereld is één grote puzzel, met kleine puzzels erin opgenomen.

De puzzels zijn mechanisch, logisch en soms ouderwets moeilijk.
Nieuw is de zogenaamde slate, een opschrijflei, waarmee je de Bahro opdrachten kunt laten uitvoeren.

      

De beelden zijn als vanouds schitterend en maken gebruik van alle mogelijkheden die een moderne pc biedt. De exotische werelden maken een volledig natuurlijke indruk, compleet met tropische regenbuien.

De spelbediening is iets aangepast. Je kunt nu ook rondlopen met behulp van de WASD knoppen. Je beweging is nu volledig vrij, maar je kun ook kiezen voor de vertrouwde klikmanier van voortbeweging uit de vorige series.

      

Een uitstekend verhaal dat ook in deze aflevering weer sfeervol dromerig is neergezet. Ook als je nog niet eerder een Myst-spel speelde is het goed te volgen. En voor de fans zit er genoeg in om nostalgisch terug te kunnen blikken. Een waardig afscheid van een baanbrekende serie.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Myst serie:
Myst (Real Myst)
Myst II: Riven
Myst III: Exile
Myst IV: Revelation