S P E L - I N F O

         

MORNINGSTAR: Descend to Deadrock


Uitgever: Phoenix Online Studios / 2015
Ontwerper: Red Herring Labs

Platform: PC, Mac, Android, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 7 - Processor: Intel i3 2.4GHz - 4 GB RAM - nVidia GeForce GTX 550 Ti videokaart - 556 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, crash op vreemde planeet, geïllustreerd realisme, panoramisch beeld, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Het koopvaardijschip Morningstar crasht op een ogenschijnlijk verlaten planeet met een ongewoon zware aantrekkingskracht. De kapitein is zwaargewond en dat is Powells eerste zorg. Nadat kapitein Novak eerste hulp heeft gekregen, kan Powell beginnen aan het repareren van de machines. Dan ontdekt hij dat er nog een neergestort ruimteschip in de woestijn ligt. Triest als dat is, kan dat wel hun redding betekenen, dus gaat Powell op weg om reserveonderdelen te zoeken. Maar zijn problemen zijn daarmee nog niet voorbij. Want dan moeten ze nog een manier vinden om te ontsnappen aan die ongewone aantrekkingskracht.

      

De eerste Morningstar werd in 2009 gratis ter beschikking gesteld. Nu het spel commercieel is gegaan, zijn de beelden opgewaardeerd, het verhaal langer gemaakt en de nodige puzzels toegevoegd. Het is een volwaardig spel geworden.
Dit klassieke adventurespel heeft een goed evenwicht gevonden tussen verhaal en puzzels. Terwijl je steeds meer ontdekt over de schijnbaar verlaten planeet, krijg je de kans om de prima geÔntegreerde puzzels op te lossen. Mocht je onverhoopt toch niet meer weten wat te doen, dan kun je via je radio contact opnemen met de kapitein, die je handige tips geeft. Een leuke, originele hintfunctie.

      

Grafisch ziet Morningstar er goed verzorgd uit. De beelden zijn voor het grootste deel statisch, maar zeker voldoende gedetailleerd. De stille, kapotte machines, de doden in de woestijn, de vreemde buitenaardse beelden versterken het gevoel van eenzaamheid en hopeloosheid. Hier en daar is genaimeerde tussenscene, die vloeiend in het spel past. Een zeer goed soundtrack onderstreept sfeervol de situatie waarin Powell en Novak zich bevinden.

      

Samengevat is Morningstar zeker de moeite waard een weekend aan te besteden als je een fan bent van een goed uitgewerkt science fiction verhaal met prima geÔntegreerde puzzels en een aangename soundtrack.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiŽle site POStudios.