S P E L - I N F O

         

MONKEY ISLAND 4: Escape from Monkey Island


Uitgever: Lucas Arts / 2000
Ontwerper: Lucas Arts

Platform: PC, Mac, Playstation 2.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98/Me/2000 - 200 MHz processor (266 MHz aanbevolen) - 32 MB RAM - Videokaart: 4 MB PCI of AGP Direct 3D of OpenGL-compatible grafische versneller - 16-bit geluidskaart - 4x IDE of SCSI CD-ROM drive.

Categorie:
Fantasie, humor, piraten, Caribisch gebied, tijdpuzzels, getekende cartoonbeelden, 3de persoon, toetsenbordbesturing.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Guybrush en Elaine hebben eindelijk de zombie piraat LeChuck verslagen en zijn inmiddels getrouwd. Terugkerend van hun spannende huwelijksreis, ontdekken ze dat in hun afwezigheid, Elaine dood verklaard is. Ze is geen gouverneur meer van het eiland en een mysterieus figuur met de naam Charles L. Charles probeert haar huis te slopen en voert campagne om de volgende gouverneur te worden. Tot overmaat van ramp probeert de Australische zakenman Ozzie Mandrill de rustige eilandengroep in een attractie voor toeristen te veranderen.

      

De puzzels in het spel zijn zoals vanouds lollig, maf en gevarieerd van gaat-wel tot moeilijk. De bekende belediging-wedstrijden zijn uiteraard aanwezig en ook moet er weer een schip met bemanning geronseld worden. Verder zijn er zijn enkele tijdgebonden spelletjes, die voor 'muis-spelers' nog niet zo eenvoudig blijken te zijn.
De toetsenbordbesturing maakt het geheel allemaal minder aantrekkelijk. Waar je in de vorige delen met je muis een voorwerp kon aanklikken om commentaar te krijgen, moet je nu met de pijltjestoetsen over je beeld. Onderaan verschijnt dan tekst als een actie mogelijk is. Ook moet je met de page-up/down toetsen door tekst-opties heenscrollen.
Grafisch ziet alles er prima uit, de tussenscenes zijn leuk en ook de stemmen zijn professioneel goed.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Monkey Island serie:
Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
Monkey Island 3: Curse of Monkey Island
Monkey Island 5: Tales of Monkey Island
Return to Monkey Island