S P E L - I N F O

         


  MONKEY ISLAND 4: Escape from Monkey IslandUitgever: Lucas Arts/2000
Ontwerper: Lucas Arts

Systeemeisen:
-- Windows 95/98/Me/2000 - 200 MHz processor (266 MHz aanbevolen) - 32 MB RAM - 4 MB PCI of AGP Direct 3D of OpenGL-compatible graphische versneller - 16-bit geluidskaart - 4x IDE of SCSI CD-ROM drive.


Extra info:
Er zijn wat problemen met saven in het spel en met 3D videokaarten, waarvoor hier een patch gedownload kan worden via lucasarts.com.

Platform: PC, MAC, Playstation 2.

Categorie: Cartoon, humor, piraten, Caribisch gebied, toetsenbordbesturing, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving en review:
Guybrush en Elaine zijn inmiddels getrouwd. Terugkerend van hun huwelijksreis, ontdekken ze dat in hun afwezigheid, Elaine dood verklaard is. Ze is geen gouverneur meer van het eiland en iemand met de naam Charles L. Charles probeert haar huis te slopen.

      

De puzzels in het spel zijn zoals vanouds lollig, maf en gevarieerd van gaat-wel tot moeilijk. De bekende "belediging-wedstrijden"zijn uiteraard aanwezig. en ook moet er weer een schip met bemanning geronseld worden. Verder zijn er zijn enkele tijdgebonden spelletjes, die voor "muis-spelers" niet eenvoudig blijken.
De toetsenbordbesturing maakt het geheel allemaal minder aantrekkelijk. Waar je in de vorige delen met je muis een voorwerp kon aanklikken om commentaar te krijgen, moet je nu met de pijltjestoetsen over je beeld. Onderaan verschijnt dan tekst als een actie mogelijk is. Ook moet je met de page-up/down toetsen door tekst-opties heenscrollen.
Grafisch ziet alles er prima uit, de tussenscenes zijn leuk en ook de stemmen zijn professioneel goed.

            

Eerst uitproberen?   Download de demo, via CNet.

Andere delen in de Monkey Island serie:
Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
Monkey Island 3: Curse of Monkey Island
Monkey Island 5: Tales of Monkey Island