S P E L - I N F O

         

MONKEY ISLAND 3: Curse of Monkey Island


Uitgever: Lucas Arts / 1997
Ontwerper: Lucas Arts

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - 90 MHz processor, 32 bit - 16 MB RAM - PCI grafische kaart - DirectX 5 - 16-bit Windows compatible geluidskaart - 4x of snellere CD-ROM drive - 22 MB opslagruimte.

Categorie:
Cartoon, humor, piraten, Caribisch gebied, 2D en 2.5D getekende beelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Guybrush Threepwood is amper ontsnapt uit het vreselijke pretpark van LeChuck en dobbert nu in het midden van de oceaan, met niets anders in zijn boot dan een worst en een dagboek.
Terwijl hij nadenkt over de gebeurtenissen die hem in deze hachelijke situatie hebben gebracht, ontdekt Guybrush plotseling een schip dat wordt bestuurd door niemand minder dan zijn aartsvijand!
Opnieuw redt Guybrush zijn geliefde Elaine uit de klauwen van zijn ondode rivaal. Tussen de schat die toebehoorde aan de verslagen vijand vindt Guybrush een ring. Overweldigd door zijn liefde voor Elaine, vraagt hij haar ten huwelijk en geeft haar de ring.
Wat hij niet weet, is dat de ring vervloekt is; voordat hij in staat is om te beseffen wat er gebeurt, wordt Elaine veranderd in een gouden standbeeld. En dus mag hij weer op zoek naar een schip en een bemanning en proberen de vloek ongedaan te maken.

      

Het was bijna 7 jaar wachten op de volgende Monkey Island, maar het was de moeite waard. Guybrush heeft een nieuw uiterlijk, maar is nog steeds even aandoenlijk stuntelig. De humor is nog steeds volop aanwezig en de beelden zijn er sterk op vooruit gegaan.
Je ontmoet, naast oude bekenden, ook vreemde apen, vegetarische kannibalen en rentenierende zeerovers die er vreemde ideeŽn over zwaardvechten op na houden. En er wordt weer veel gevraagd van je inventieve vermogen. Vele voorwerpen kun je op een totaal andere manier gebruiken dan je zo zou verwachten.

Het spel is verdeeld in 6 hoofdstukken, die aaneen gesmeed worden door filmpjes.
Ook heb je de mogelijkheid om op 2 verschillende moeilijkheidsniveau's te spelen. De Mega-Monkey optie is niet onoverkomelijk moeilijk, maar wel beter geschikt voor ervaren adventure spelers.
Er is gesproken tekst, die je na het installeren van het spel, kunt voorzien van een ondertiteling. De dialogen voorzien niet alleen in de nodige hints, maar zijn ook gewoon grappig.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Monkey Island serie:
Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
Monkey Island 4: Escape from Monkey Island
Monkey Island 5: Tales of Monkey Island
Return to Monkey Island