S P E L - I N F O

         


  MONKEY ISLAND 3: Curse of Monkey IslandUitgever: Lucas Arts/1997
Ontwerper: Lucas Arts

Systeemeisen:
-- Windows 90 MHz processor - 16 MB RAM - PCI grafische kaart - 16-bit Win compatible geluidskaart - 4x of snellere CD-ROM drive - 1.2 MB HD ruimte.

Platform: PC


Categorie: Cartoon, humor, piraten, Caribisch gebied, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving en review:
Guybrush brengt Elaine en daarmee ook zichzelf, meteen in het begin van het spel in de problemen, door een oude vloek te activeren. En dus mag je weer op zoek naar een schip en een bemanning, zodat Guybrush op avontuur kan gaan.
Je ontmoet, naast oude bekenden, ook vreemde apen, vegetarische kannibalen en rentenierende zeerovers die er vreemde ideeŽn over zwaardvechten op na houden. En er wordt weer veel gevraagd van je inventieve vermogen. Vele voorwerpen kun je op een totaal andere manier gebruiken dan je zo zou verwachten.

      

Het was bijna 7 jaar wachten op de volgende Monkey Island, maar het was de moeite waard. Guybrush heeft een nieuw uiterlijk, maar is nog steeds even aandoenlijk stuntelig. De humor is nog steeds volop aanwezig en de beelden zijn er sterk op vooruit gegaan.
Het spel is verdeeld in 6 hoofdstukken, die aaneen gesmeed worden door filmpjes.
Ook heb je de mogelijkheid om op 2 verschillende moeilijkheidsniveau's te spelen. De "Mega-Monkey" optie is niet onoverkomelijk moeilijk, maar wel beter geschikt voor ervaren adventure spelers.
Er is gesproken tekst, die je na installeren kunt voorzien van een ondertiteling. De dialogen voorzien niet alleen in de nodige hints, maar zijn ook gewoon grappig.

      

      

Eerst uitproberen?   Download de demo, via Gamershell.

Andere delen in de Monkey Island serie:
Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
Monkey Island 4: Escape from Monkey Island
Monkey Island 5: Tales of Monkey Island