S P E L - I N F O

         

THE MOMENT OF SILENCE


Uitgever: Digital Jesters, Ther Adventure Company / 2021
Ontwerper: House of Tales

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98SE - Processor: Pentium III - 256 MB RAM - 24x CD-ROM drive - DirectX 8.1 - Videokaart met 3D accelerator.

Categorie:
Science fiction, samenzwering, zoektocht, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Het is 2044 in New York City.
Peter Wright is sinds de dood van zijn vrouw en kind in een terroristische aanval, depressief en zwaar aan de drank. Op een nacht hoort hij herrie in de hal van zijn appartementencomplex. Hij kijkt door het spionnetje en ziet hoe een zwaar bewapend SWAT-team het huis van zijn buurman binnenvalt en hem even later naar buiten sleurt. Peter verneemt dan pas dat zijn buurman Graham Oswald een freelance journalist is. Grahams vrouw vraag Peter om uit te zoeken wat er met haar man gebeurd is.
In zijn pogingen informatie te krijgen, wordt Peter tegengewerkt en op zijsporen gezet door de politie, die op den duur zelfs zijn online kennissen lastig valt.
Als hij niet los laat, krijgt Peter te horen dat hij een vakantie heeft gewonnen naar een ruimtestation. Het blijkt een dekmantel voor een revalidatiekliniek en Peter ontmoet daar een aantal intellectuele en politieke figuren die uit de samenleving zijn verwijderd, evenals een fabriek van geautomatiseerde drones.
Peter saboteert de dronefabriek, ontsnapt uit het station, maar wordt dankzij een ingeplante volgchip weer opgepakt en naar de gevangenis op Governor's Island gestuurd, als de enige gevangene daar. Maar dan ontdekt hij dat Oswald daar onlangs ook was...

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.