S P E L - I N F O

         

MANIAC MANSION 2: Day of the Tentacle


Uitgever: LucasArts / 1993
Ontwerper: LucasArts

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 3.1 of hoger - Processor: Intel 80286 - 640 KB RAM (voor CD-ROM versie 2 MB EMS RAM) - VGA videokaart - soundblaster geluidskaart - 16 MB opslagruimte - floppy- of CD-ROM drive.

Categorie:
Science fiction, absurde humor, gekke wetenschapper, tijdreizen, 2D of 2.5D handgetekend cartoonbeeld, 3de persoon, point & click.

Extra info:
Binnen het spel, kun je op een computer in Weird Eds kamer het originele Maniac Mansion (Commodore versie) als bonus vinden. Het is volledig speelbaar!

Beschrijving:
De Purple Tentacle is een van dr. Fred Edisons bizarre biologische scheppingen. Als dit paarse wezen op een dag een slokje neemt van giftig industrieel afval, begint de ellende. Hij heeft ineens een paar armen, is extreem intelligent geworden, maar heeft ook de ambitie om de wereldheerschappij op zich te nemen.
Supernerd Bernhard, metalhead Hoagie en anatomie enthousiasteling Laverne trachten terug te gaan in de tijd om te voorkomen dat Tentacle het slokje vergif neemt.
Ze belanden ieder in een aparte tijdsperiode en moeten toch op de een of andere manier samenwerken om hun doel te bereiken.
Je neemt de rol van alle drie de karakters op je.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Maniac Mansion
Return of the Tentacle (gratis fanmade vervolg)