S P E L - I N F O

         


  LURE OF THE TEMPTRESS *Ontwerper: Revolution Software/1992
Systeemeisen: Windows

Soort adventure: fantasie, 3de persoon perspectief.

Extra info: Vrijgegeven, dus gratis spel. Download hier op de site van Revolution (1,3 Mb)


Extra informatie van Revolution:
Als je voor de eerste keer het spel opstart, ga dan met de cursor naar de menubalk boven in het scherm. Kiest voor RESTART GAME. Op deze wijze wordt de ingebouwde beveiliging uitgeschakeld.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Je speelt de rol van een eenvoudige boerenjongen, genaamd Diermot. In dienst van de koning bij een jachtpartijtje, wordt je onvrijwilig betrokken bij het redden van het koninkrijk. Een jonge tovenares, Selena, heeft een opstand ontketend in het kleine dorpje Turnvale, met behulp van onmenselijke wezens, de Skorl. De koning wordt gedood en Diermot wordt door de Skorl in de gevangenis gegooid.
En hier begint je taak. Ontsnap uit de gevangenis en zorg ervoor dat Turnval bevrijd wordt van Selena en haar Skorls.

De besturing van het spel is eenvoudig. Klik ergens op met de muis en Diermot wandelt er naar toe. Met de enter en de spatietoets geef je opdrachten zoals "pak"en "praat met" Er zitten originele puzzels in dit spel, zoals het luisteren aan ramen om informatie te verkrijgen. Verder zijn de meeste puzzels gebaseerd op je inventaris en niet al te moeilijk. Bedenk wel dat het van belang is om de voorwerpen te bekijken, voordat je ze kunt krijgen of gebruiken.
De beelden zijn, zeker voor de tijd waarin het spel stamt, zeer goed. Maar vanwege de lage resolutie van 300x200, waarin het spel gemaakt is, lijkt het heel erg blokkerig op een modern 17 inch scherm.
De muziek is eenvoudige midi uit de 90-tiger jaren en wordt na een poosje nogal irritant. Gelukkig kun je hem altijd uitzetten.