S P E L - I N F O

         


  THE LONGEST JOURNEYUitgever: Empire Interactive/2000
Ontwerper: Ragnar Tornquist/Funcom

Systeemeisen:
-- Windows 95/98/2000/XP - Pentium2 166 - 32MB RAM - 2Mb videogeheugen - 300MB HD ruimte - DirectX compatible geluidskaart - DVD Rom drive.

Platform: PC

Categorie: Science fiction fantasie, magie, paralelle werelden, 3de persoon.

Extra info:
Het spel is verkrijgbaar met Nederlandse ondertitels.

Patch:
Er is een 2-cd en een dvd-heruitgave van het spel verkrijgbaar.
Voor crashproblemen bij de dvd-versie in combinatie met Vista en dual-core processors is een patch (herstelbestand) verkrijgbaar.
Voor de 2 cd-versie en XP gebruikers is de oudere patch geschikter, die je hier kunt vinden.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving en review:
De 18-jarige April Ryan is een 'shifter'. Ze heeft het vermogen tussen twee paralelle werelden te reizen. De wereld Stark, die geregeerd wordt door wetenschap en logica en de wereld Arcadia, die meer ingesteld is op magie en mysterie.
na duizend jaar rust is de balans tussen deze werelden is verstoord door de verdwijning van de 'Guardian'. Aan April de taak in de twee werelden te zoeken naar zijn of haar lot en de balans zo mogelijk weer te herstellen.

      

Grafisch ziet het spel er zeer goed uit. De achtergronden zijn allemaal handgeschilderd en vol details. De tussenscenes zijn uitstekend en passen perfect in het verhaal. De figuranten in het spel zijn niet statisch, maar veranderen terwijl de tijd verstrijkt.

Geluid, muziek en het stemacteren zijn zéér goed.
Er zitten veel lange dialogen in het spel, die je naar believen met een simpele druk op ESC kunt overslaan. Wel doe je daarmee afbreuk aan de voortgang van een zeer boeiend verhaal.
De teksten van de dialogen zijn overigens, op elk moment in het spel, op te roepen in een zogenaamd dagboek. Dit dagboek wordt steeds als April iets ondernomen heeft, automatisch aangevuld.

      

De puzzels zijn mooi in het spel geďntegreerd. Maar hoewel het spel je binnen een hoofdstuk een zekere vrijheid van handelen geeft, kun je niet naar het volgende hoofdstuk als je iets nog niet gedaan hebt.

      

Eerst uitproberen?   Download de demo, op CNet.

Andere delen in de serie:
Dreamfall: The Longest Journey 2
Dreamfall Chapters