S P E L - I N F O

         

LOST IN TIME


Uitgever: Coktel Vision, Sierra On-line / 1993, 1994
Ontwerper: Coktel Vision

Platform: DOS, PC.

Systeemeisen:
--- MS DOS 5.0 of hoger / Windows 3.0 - 386/16 processor of beter - 2 MB RAM - VGA videokaart met 256 kleuren - Adlib en Soundbalster geluidskaart - 18 MB opslagruimte.

Extra info:
In 1993 werd het spel op 3.5" floppy's uitgegeven.
In 1994 volgde een CD-ROM versie, die ook geschikt was voor Windows 3.0. en gesproken tekst bevatte.

Categorie:
Historisch, bovennatuurlijk, tijdreis, moord, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
In 1992 deed een vrouw genaamd Doralice onderzoek naar een scheepswrak toen het plotseling begon te bewegen. Niet in staat te begrijpen wat er aan de hand is, onderzoekt Doralice het schip en komt er uiteindelijk achter dat ze door de Space Time Patrol is uitgekozen om terug in de tijd te reizen, naar het jaar 1840!
Het lijkt erop dat een man uit de 22e eeuw genaamd Jarlath Equs een monster heeft weten te bemachtigen van een zeer krachtig en raadselachtig element dat bekend staat als Americium 1492. Hij reisde terug in de tijd om het samen met andere schatten op het eiland St. Cristobald te verbergen.
De missie van Doralice is om Jarlath koste wat kost te stoppen - zelfs als dat betekent dat ze haar eigen toekomstige bestaan in gevaar brengt, want zij is zelf de afstammeling van Jarlath's vrouw en haar minnaar...

In je race tegen en door de tijd vecht je tegen het kwaad, niet met spieren, maar met intuļtie, verbeeldingskracht en vindingrijkheid. Om je eigen leven te redden, moet je ontsnappen uit een oud galjoen, bewijs in beslag nemen uit een macaber herenhuis en dan door donkere grotten en dichte tropische bossen worstelen. Neem het op tegen je vijand in het verleden voordat hij je toekomst uitwist.

      


Meteen spelen?    Download de DOS-versie, op het Internet Archive.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.