S P E L - I N F O

         

THE LEGEND OF CRYSTAL VALLEY


Uitgever: Sandlot Games / 2009
Ontwerper: Cateia Games

Platform:

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Processor 1.33GHz - 512 MB RAM - videokaart met 256 MB geheugen - DirectX 9.0c - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, magie, andere wereld, zoektocht, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Eve krijgt een brief van haar vader, waarin hij vraagt of ze naar de boerderij wil komen. Hij spreekt over 'het einde' en stuurt zelfs zijn medaillon mee. Als Eve daar aankomt, is alles verlaten. Na enig rondspeuren vind ze een geheime gang, die haar naar een magisch land brengt.
Hier gaat Eve op zoek naar haar vader en blijkt al snel dat er veel meer achter zijn verdwijning zit. Onderweg leert Eve niet alleen enkele toverspreuken, maar ook meer over haar afkomst en haar lotsbestemming.

      

Het verhaal is interessant en je krijgt onderweg steeds meer achtergrondinformatie, zodat je geboeid blijft verder spelen.
De puzzels in het spel zijn voor het grootste deel gebaseerd op het vinden van voorwerpen en die op de juiste plek gebruiken. Dit wordt aangevuld met een enkel klein minispelletje waarin je bijvoorbeeld de juiste combinatie moet zoeken.
Leuk detail is het gebruik van verschillende kleurtjes voor de cursor. Blauw geeft de uitgangen aan en groen betekent dat je iets kunt doen. Ook kun je door op 'enter' te duwen, meteen alle actieve punten in het spel zien. Dit maakt het spel ook geschikt voor beginnende adventurespelers.

      

De achtergrondbeelden zijn schitterend en passen prima bij de sfeer van het spel, of je nu in een middeleeuws stadje rondwandelt of in een mistig moeras. Ook lijkt het heel gewoon dat er draken en reuzen rondlopen en zelfs een schilder die een hagedis blijkt te zijn. Ze passen gewoon bij de omgeving.
De karakters lijken jammer genoeg 'in het beeld geplakt' en zijn statisch, maar Eve kan wel in 3D door het beeld lopen en rennen en doet dit dan ook met soepele bewegingen.

      

Alleen in de openingscene is er gesproken tekst. Voor de rest moet je het doen met goed geschreven dialogen, die je ook nog in Eve's dagboek kunt nalezen.
Er zijn niet veel achtergrondgeluiden, maar als ze er zijn dan zijn ze ook treffend goed, zoals de kippen op de boerderij.
De muziek is heel erg mooi en passend bij de diverse omgevingen. Hij kan zelfs apart van de site van Cateia games gedownload worden, om er ook buiten het spel van te genieten.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.