S P E L - I N F O

         

LEISURE SUIT LARRY RELOADED

(Remake van: LSL 1: In the Land of the Lounge Lizards)Uitgever: Replay Games / 2013
Ontwerper: Al Lowe / nFusion Interactive

Platform: PC, Mac, Linux, Android, iPhone, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - Pentium 4 1.8 of 2,5 GHz, 2 GB RAM (4 GB aanbevolen), 256 MB DirectX 9.0c compatible videokaart, 4 GB Hd ruimte.br> --- MAC OS X of beter - Processor:Intel 1.8Ghz of hoger - 4 GB RAM - 4 GB beschikbare opslagruimte.
--- LINUX Ubuntu 12.04 of groter - Processor:Intel 1.8Ghz of hoger - 4 GB RAM - 4 GB beschikbare opslagruimte - OpenGL compatible videokaart.

Categorie:
Romantische comedie, cartoon, nachtleven, 2D of 2.5D getekend beeld, 3de persoon, leeftijd 15+, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards werd oorspronkelijk in 1987 door Sierre On-Line uitgebracht. De 40-jarige Larry die op humoristische wijze probeerde zijn maagdelijkheid kwijt te raken, werd meteen een fenomeen.
In die eerste versie moest je nog de commando's, zoals 'look at' intypen.
In 1991 volgde een VGA remake, die geheel 'point & click' was.

      

En in 2013 kwam de langverwachte 'Reloaded' versie uit. Niet alleen met mooiere, aan deze tijd aangepaste grafische beelden, maar ook een paar nieuwe puzzels en nieuwe muziek en natuurlijk ditmaal volledig voorzien van stemmen.
Hoewel suggestief in taal en beeld, bevat het spel overigens nergens expliciete sexscenes.

      

De nieuwe grafische beelden zijn een lust voor het oog. Zeer gedetailleerd en in levendige kleuren, geven ze sfeer aan de louche buurt en de dubieuze karakters die overal rondhangen. En de humor is ook in de achtergronden niet geschuwd. Soms nauwelijk opvallend, zoals de sigaret 'na de daad' of de kop van de eland aan de muur en de rest van het beest aan de andere kant van die muur. Vaak puberaal grappig, zoals de plafondlamp in de kerk en het bilvormige schilderij met de knakworst en de doughnut in de honeymoon suite.
Overal zijn interactieve en geanimeerde figuranten te bewonderen, variŽrend van een hond en een potloodventer op straat, tot de typische gasten in de bar en het casino.
Larry ziet er niet alleen uit als een echte 'loser' met een slechte adem, hij beweegt ook zo. Hij grijnst op de verkeerde momenten, maakt de verkeerde opmerkingen en krabt in zijn kruis als hij even stil staat. Je zou bijna meelij krijgen.

      

De puzzels in dit spel zijn allemaal gebaseerd op het vinden van de juiste voorwerpen, ze eventueel combineren en dan op de juiste plaats gebruiken. Uiteraard allemaal met de bedoeling uiteindelijk te scoren bij een dame. Ze zijn vanuit Larry's standpunt min of meer realistisch en je krijgt volop hints.
Er zijn niet zoveel locaties die je kunt bezoeken en de belangrijkste zijn alleen per taxi te bereiken. En dat kost geld. En dan hebben we het nog niet over de prijs van cadeautjes voor de dames die Larry wil versieren. Larry zal dus regelmatig gebruik moeten maken van gokkasten om zijn voorraadje cash aan te vullen. Uiteraard kun je daar ook je geld verliezen. Gelukkig zijn er altijd voorbijgangers die je weer 10 dollar startkapitaal willen geven als je helemaal blut bent. Het spel laat je nooit helemaal vastlopen. Zelfs niet als Larry komt te overlijden.

      

Als het je alleen te doen is om de puzzels, kun je het spel in een uurtje uitspelen. De puzzels zijn niet moeilijk en het zijn er niet zo veel. De spelmakers hebben de meeste tijd en energie gestoken in het geven van sarcastisch, humoristisch commentaar op alles wat Larry doet. Je kunt dan ook werkelijk overal in beeld klikken met al je actie-iconen en inventarisvoorwerpen om grappig, melig commentaar te krijgen, of dat nu een persoon, een rioolput, of zelfs de muur van een gebouw is.
Het is een sport om uit te zoeken op hoeveel manieren Larry in de problemen kan geraken bij zijn pogingen een vrouw te versieren. Want zelfs een straat oversteken is gevaarlijk, om nog maar niet te spreken van het vergeten van je condoom. Het is allemaal niet nodig om het spel uit te spelen, maar wel grappig en eigenlijk de hele bedoeling van het spel.

      

De muziek is een prettige verrassing. Het spel begint met de pingelige openingsmuziek uit het originele spel, maar verandert al snel in een orkestrale variatie op het thema. In de rest van het spel word je getrakteerd op veel lekkere jazzy muziek, passend bij de omgeving en de sfeer van de plek waar Larry verblijft.
Ook zijn er volop passende achtergrondgeluiden, variŽrend van pratende mensen in een bar of piepende banden op straat. Zelfs het 'ping'van de liftknop is aanwezig.
Het stemacteren is uitstekend. De verteller klinkt droog sarcastisch en Larry heeft precies dat toontje dat je 25 jaar geleden in je hoofd hoorde, als je het spel speelde. Ook de dames klinken volmaakt zwoel, ongeÔnteresseerd of nijdig, al gelang hun stemming.

      

Leisure Suit Larry Reloaded is zonder meer een leuk spel voor degenen die een nostalgisch avondje willen beleven. De muziek is heel goed, de beelden prima in orde. Maar de sexgeleateerde opmerkingen en acties zullen de speler anno 2013 geen rode wangetjes meer bezorgen en voor diezelfde verwende speler heeft het spel, ondanks het extra hoofdstukje, iets te weinig te bieden aan puzzels.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Leisure Suit Larry serie:
LSL 1: Larry in the Land of the Lounge Lizards
LSL 2: Larry Goes Looking for Love
LSL 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals
LSL 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work
LSL 6: Shape Up or Slip Out!
LSL 7: Love for Sail
LSL 8: Magna Cum Laude
LSL 9: Wet Dreams Don't Dry
LSL 10: Wet Dreams Dry Twice