S P E L - I N F O

         

THE LEGEND OF KYRANDIA, book 2: The Hand of Fate


Uitgever: Virgin Interactive / 1993
Ontwerper: Westwood Studios

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 5.0+/Windows 3.1 - Processor: Intel i386 - 2 MB RAM - 2x CD-ROM drive - SVGA, VGA videokaart - AdLib, Soundblaster geluidskaart.

Extra info: De oude versie is in Windows XP te spelen met behulp van DOS-BOX of met ScummVM (+ kyra.dat bestandje).
Er is inmiddels ook een CD-ROM verkrijgbaar waar de Kyrandia-delen samen op staan, geschikt gemaakt voor Windows XP en Vista.

Categorie:
Fantasie, magie, wereld redden, humor, 2D en 2.5D cartoonbeelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Jaren na de gebeurtenissen in boek 1, ontdekt Zanthia, een jonge alchemiste en tovenares, dat het koninkrijk in groot gevaar verkeert en dat het beetje bij beetje aan het verdwijnen is.
The Mystici in de Hoge Raad houden daarna een bijeenkomst en The Hand (een reusachtige handschoen die dienstdoet als Marko's assistent) formuleert een plan waarvoor een magische ankersteen nodig is die zich in het centrum van de wereld bevindt.
Hij draagt Zanthia op om de steen te gaan halen.
Na vele avonturen, waarbij haar spullen gestolen worden en ze noodgedwongen ook nog op magische wijze van kleding moet wisselen, vindt Zanthia de Ankersteen.
Terug in de Hoge Raad ontdekt Zantia dat iedereen misleid werd en de oplossing ťn de ware schuldige elders te vinden zijn. Weer gaat ze op weg om de wereld te redden!

      

Hand of Fate is een tamelijk lineair spel. In een bepaald gebied moet je eerst alles gedaan hebben, waarna je pas verder kunt naar een volgende gebied. Je hoeft daarbij niet bang te zijn, dat je een bepaald voorwerp vergeet mee te nemen, want Zanthia verliest bij iedere overgang al haar spullen. Je kunt dus altijd alles wat je nodig hebt, weer opnieuw verzamelen.
Veel van de puzzels zijn gebaseerd op het vinden van de juiste ingrediŽnten voor een toverdrank. Ze zijn logisch en niet al te moeilijk.
Er zitten ook extra taken/puzzels in, die je niet persť hoeft te doen om het spel te kunnen uitspelen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Kyrandia serie:
The Legend of Kyrandia, book 1: Fables and Fiends
The Legend of Kyrandia, book 3: Malcolm's Revenge