S P E L - I N F O

         

KRABAT and the Secret of the Sorbian King


Uitgever: Foundation for the Sorbian People / 2019
Ontwerper: Rapaki

Platform: PC, Android, iOs.

Systeemeisen:
--- Windows 10 versie 14393.0 of hoger, Xbox One.

Categorie:
Educatief, historisch, Servische legende, humor, 2D en 2.5D getekende cartoon, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Het is 1714 en Lusatia zucht onder de tirannie van Augustus II "de Sterke". Augustus voelt zich bedreigd door een rebellie in zijn rijk, waarvan wordt gezegd dat hij wordt geleid door een mysterieuze, reeds lang geleden overleden "Sorbische koning".
Om te voorkomen dat Augustus de Sorbs volledig vernietigt, is het aan de beroemde legendarische tovenaar Krabat om een ??avontuur aan te gaan in zijn vliegende paardenkoets om erachter te komen wie of wat de Saksische koning bedreigt.

Gepresenteerd in een cartoonachtige handgetekende stijl, is Krabat een traditioneel point-and-click-avontuur dat spelers meeneemt naar verschillende echte historische evenementen en plaatsen in Neder- en Oberlausitz, zoals het kasteel Moritzburg in de buurt van Dresden, de stad Bautzen en het Spreewoud.
Het spel geeft inzicht in de Servische cultuur en heeft authentieke Servische-stemopnamen en een soundtrack met zowel originele composities als nieuwe arrangementen van Servische nummers.
Aanvankelijk alleen uitgebracht in de moedertaal, is Krabat and the Secret of the Sorbian King is nu beschikbaar met Engelse en Duitse ondertitels. Eerst uitproberen?    Het eerste hoofdstuk is gratis, met in-app aankoop mogelijkheid voor de resterende vier hoofdstukken.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.