S P E L - I N F O

         

KADATH


Uitgever: PuppetPlan / 2019
Ontwerper: PuppetPlan

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 7/10 (64 bit) - Processor: Core i5 M430 @2.40 GHz of gelijkwaardig - 8 MB RAM - Grafische kaart: GeForce GTX 750 - 9 GB beschikbare opslagruimte - Elke geluidskaart.

Categorie:
Horror, occultisme, Nazi trein, naar Lovecraft, realtime 3D geïllustreerd realistische beelden, 1ste persoon, muis- en toetsenbordbesturing.

Beschrijving:
Op het hoogtepunt van hun macht hadden de Nazi's 25 luxe treinen (Sonderzüge) waarmee de officieren en hun vrouwen zich door het uitgestrekte rijk verplaatsten.
In 1945 beweerden enige officieren dat er een 26ste trein was, met de codenaam Kadath, die onder mysterieuze omstandigheden in 1943 was verdwenen tijdens een rit van Rastenburg naar Berlijn. Men veronderstelde dat de officieren gedeserteerd waren, maar van hen, noch van de trein werd ooit enig spoor teruggevonden.

Tot in 2016 enkele gidsen terugkeerden van een tocht door de Himalaya en een uitgeputte vrouw ontdekten, die een paar woorden Duits sprak. Ze was gekleed in een Duits tweedelig mantelpakje uit 1940 met een NDSA broche. Ze stierf enige tijd later. In haar handtas werden documenten gevonden die indiceerden dat ze in Dachau in 1917 was geboren, hoewel ze niet ouder leek dan 25 jaar. Haar naam was Elisa Schneider en ze was een passagier van de verdwenen trein.
Dit is uiteraard voldoende reden om die trein eens grondig te onderzoeken.

Het spel is geïnspireerd op de werken van horrorschrijver H.P. Lovecraft.

Momenteel nog in Steam early access. Het eerste hoofdstuk is speelbaar.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.