S P E L - I N F O

         

THE JOURNEYMAN PROJECT


Uitgever: Red Orb / 1993
Ontwerper: Presto Studios

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 3.1 - Processor: i386DX 33 MHz - 8 MB RAM - VGA videokaart met 256 kleuren en 640x480 resolutie - CD-ROM drive.
--- MAC System 6.0.7 - Processor: Motoroloa 68020 - 8 MB RAM - videokaart met 256 kleuren - CD-Rom drive - QuickTime 1.5.

Extra info:
Het spel was oorspronkelijk gemaakt voor de Macintosh. De pc-poort had wat problemen met de snelheid van de animaties, wat in 1994 leidde tot een verbeterde 2.0 versie genaamd The Journeyman Project: Turbo!
In 1997 werd uitsluitend voor de Mac een nog meer uitgebreide versie uitgebracht onder de titel The Journeyman Project: Pegasus Prime.
In 2014 werd voor PC en Mac een totaal gereviseerde en uitgebreide versie uitgebracht onder de titel The Journeyman Project: Pegasus Prime

Categorie:
Science fiction, tijdreis, samenzwering, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Het jaar is 2318. De mensheid staat op het punt een historisch vredesverdrag te ondertekenen met een buitenaardse beschaving genaamd de Symbiotry. Deze hielden de aarde al lange tijd in de gaten, maar vonden de mensheid tot nu toe te oorlogszuchtig.
Dan vindt er opeens een reeks vreemde gebeurtenissen plaats. Het lijkt er echter op dat iemand bezig is de geschiedenis te veranderen en zich met de tijdlijn bemoeit. Dit komt door een nieuw gemaakte machine, de Pegasus tijdreismachine.
Nadat er een scheur ontdekt is in het materiaal waarvan de tijd gemaakt is, moet je terug in de tijd om ervoor te zorgen dat het niet gebeurt. Jij, Gage Blackwood, bent een lid van het team dat is toegewezen om dit soort gebeurtenissen in de tijdlijn te bewaken, het mysterie te ontrafelen en degene die erachter zit te stoppen, voordat de toekomst voor altijd veranderd wordt.
Tijdens je reizen reis je van 2 miljoen jaar voor Christus naar de verre toekomst.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Journeyman serie:
The Journeyman Project 2: Buried in Time
The Journeyman Project 3: Legacy of Time
The Journeyman Project: Pegasus Prime