S P E L - I N F O

         

JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH


Uitgever: Micro Application, Easy Computing / 2003
Ontwerper: Frogwares

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium 3 500MHZ - 64 RAM - 16 MB videokaart - 8x CD-ROM drive (24x aanbevolen) - 700 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, complot, queeste, losjes naar boek van Jules Verne, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click, NL ondertiteld.

Extra info:
Het spel is ook verkrijgbaar onder de naam Reis naar het Middelpunt van de Aarde en dan voorzien van Nederlandse ondertitels.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek door Jules Verne.
Fotojournaliste Ariane werkt voor een reismagazine. Als ze voor haar werk naar IJsland vliegt en de helicopter landt, onstaat er een rotsverschuiving. De helicopter wordt vernield en de piloot is verdwenen. Ariane valt door een scheur in een uitgedoofde IJslandse vulkaan en komt terecht in een verrassend kleurrijke ondergrondse wereld. Ze reist door een exotisch landschap, ontmoet markante karakters, en ziet zelfs pre-historische dieren. Eer ze terug naar het oppervlak kan, met de bijzondere foto's die haar beroemd moeten maken, ontrafelt ze ook nog een complot.

      

De 3D-wereld waar Ariane vrij in rondloopt is visueel creatief en imponerend vormgegeven. Er wordt gebuik gemaakt van levendige kleuren en je ziet ook interessante shots vanuit vogelperspectief.

De muziek wordt door een philharmonisch orkest uitgevoerd en de geluidseffecten zijn kwalitatief zeer goed.
Ook de achtergrondgeluiden zijn uitstekend. De vogelgeluiden bijvoorbeeld, zijn levensecht.

Het enige minpuntje in het spel is, dat als je de inventaris open hebt staan, sommige belangrijke voorwerpen die nodig zijn voor de voortgang van het spel, afgedekt worden. Je mist ze zo gemakkelijk. Gelukkig is die inventaris wel altijd in te klappen, onzichtbaar te maken.
Je kunt het spel spelen in twee lengtes, met verschillende eindes. Na level 4 kun je ervoor kiezen meteen naar het einde te gaan, of door te spelen tot level 6.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.