S P E L - I N F O

         

CHRONICLE OF INNSMOUTH: Mountains of Madness


Uitgever: PsychoDev / 2021
Ontwerper: PsychoDev

Platform: PC, Mac, Android, iPad, iPhone, PlayStation 4, Switch, Xbox One.

Systeemeisen:
--- Windows 7/8/10 - Processor: Intel of AMD CPU - 2 GB RAM - Grafische kaart: 640x480, 32 bit kleur - DirectX 9.0c - 3 GB beschikbare opslagruimte - Geluidskaart: DirectX-compatible.

Categorie:
Horror, detective, vreemde cultus, onderzoek moord, 2D en 2.5D getekend realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
De Chronicle of Innsmouth-serie is gebaseerd op de wereld van de meester van horror, H.P. Lovecraft.
Mountains of Madness is een nieuw spel dat zich 10 jaar voor het eerste hoofdstuk van deze saga afspeelt.
Het verhaal speelt zich af 10 jaar voor het eerste hoofdstuk in de serie, in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het volgt de gebeurtenissen die worden verteld in de roman At The Mountains of Madness, het verhaal van een expeditie van wetenschappers die op weg zijn naar de Zuidpool, maar daar een schokkende ontdekking doet. Dit is slechts het begin van vele ongelooflijke en raadselachtige gebeurtenissen die hen zullen overkomen.

Privédetective Lone Carter komt weer bij bewustzijn en bevindt zich op een strand in de buurt van Innsmouth. Zijn lichaam is uit elkaar gescheurd. Hij probeert zijn laatste sigaret uit het pakje te trekken, maar zijn arm luistert niet. Terwijl hij vervaagt in de dood, terwijl de angst in zijn ogen groeit, herinnert hij zich in een vreselijke glimp zijn fatale ontmoeting met de Shoggoth ...
Een eindeloze periode van duisternis volgt.
Dan maakt een of ander vuur dat van binnen brandt hem wakker, en hij keert terug, volledig hersteld en ongedeerd - maar hij zal nooit meer dezelfde zijn. Hij wordt achtervolgd door vreselijke visioenen, nachtmerries die verwijzen naar onuitsprekelijke, gruwelijke waarheden. Hij moet terug naar huis om te begrijpen wat er met hem is gebeurd - maar ontsnappen uit Innsmouth is slechts de eerste stap op zijn reis.
In zijn geboorteplaats Arkham wacht hem een mysterie. Een verdwijning. Een rituele moord. Een plot dat verschillende karakters, verschillende plaatsen, zelfs verschillende tijdperken met elkaar verweeft.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Chronicle of Innsmouth serie:
Chronicle of Innsmouth