S P E L - I N F O

         

AMONG THE INNOCENT: A Stricken Tale


Uitgever: Zero Degrees Games/2017
Ontwerper: Geoff Burrows/Zero Degrees Games

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 7 - Processor: Intel Core i5 / AMD FX - 8 GB RAM - NVIDIA GTX 680 / AMD 7970 grafische kaart - DirectX 11 - 4 GB HD ruimte - Toetsenbord en muis.

Categorie:
Psychologische horror thriller, zoektocht, realtime 3D, 1ste persoon, muis- en toetsenbordbesturing.

Beschrijving en review:
Among The Innocent is het eerste deel uit een reeks van vijf onafhankelijk te spelen verhalen, die uitgaan van het Kübler-Ross model, dat de vijf fases van rouwverwerking beschrijft.

De intro van dit spel bestaat uit het doorbladeren en voorlezen van een paar pagina's uit een boek, dat aan de kleur en lettertype te zien, al tamelijk oud is.
Peter York heeft ruzie met zijn vrouw, verlaat het huis en stapt op zijn motor om af te koelen. Na een poos rijden door een desolaat landschap ergens in Zuid-Afrika, krijgt hij een ongeluk doordat er een aardbeving ontstaat. Hij sleept zich naar een oud verlaten huis en rust uit op de aanwezige sofa.
Als Peter wakker wordt, begint het interactieve deel en kun je in de eerste persoon vrij rondlopen door het grafisch authentiek aandoende huisje. Een sobere, maar wel gedetailleerde inrichting met precies de juiste details in de vorm van roestige voorwerpen, vuile vaat en verzakte planken.

      

Je merkt al snel dat het huis verlaten is en dat de voordeur van buitenaf geblokkeerd is. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een andere uitweg uit het houten huisje. Sommige deuren, zoals die van de kelder en een slaapkamer, zijn afgesloten met een hangslot. Op zoek dus naar de sleutel. Maar ook documenten die je meer over het verleden vertellen, vind, lees en verzamel je in je inventaris zodat je meer te weten te komt over de vorige bewoners. Het leuke daarbij is, dat je voorwerpen niet zomaar aanklikt en dan bezit, maar dat je daadwerkelijk met je cursor kastdeurtjes, kussens, kookketels en spades kunt oppakken en verplaatsen. Het gevoel van betrokkenheid bij de voormalige bewoners wordt daardoor groter, zeker nadat je nog wat macabere ontdekkingen doet. Dat is ook nodig, want het karakter van Peter wordt verder niet meer verdiept. Hij lijkt voor het verhaal niet interessant meer te zijn. Een verhaal overigens met een onverwacht einde dat zorgt voor verbazing en gefronste wenkbrauwen.

      

Er zitten niet alleen inventarispuzzels, maar ook mechanische puzzels in het spel. Ze zijn prima en logisch geïntegreerd in het verhaal. Eenmaal buiten verken je de zonovergoten, verlaten omgeving en probeer je bijvoorbeeld onderdelen voor een machine te vinden om die hele machine weer draaiende te krijgen en ook een kapotte transisterradio roept erom gerepareerd te worden. Je wilt hier immers weg.
Mooie intromuziek, die bestaat uit ijle klanken die uitstekend bij de locatie passen geven meteen in het begin de sfeer aan.
Er zitten geen gesproken stemmen in het spel, behalve bij intro en einde als het boek voorgelezen wordt. Aanvankelijk mis je de stemmen ook niet. Als Peter in gedachten opmerkingen heeft over de vervaldatum van blikjes voedsel, hoef je dat ook niet hardop uitgesproken te horen. Maar als Peter een radio weet te repareren en contact maakt met de buitenwereld, verwacht je toch minstens krakerige geluiden.
Het zwijgen van Peter in combinatie met de realistische omgevingsgeluiden als wind en gekras van kraaien, versterken wel het gevoel van eenzaamheid. Voetstappen op zand en op hout of metaal zijn ook duidelijk te onderscheiden.

      

Samengevat is Among the Innocent een aangenaam sfeervolle thriller. Goed in het verhaal geïntegreerde puzzels in een authentiek aandoende omgeving houden de aandacht tot het einde toe vast.

Eerst uitproberen?    Download de demo, op de officiële site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.