S P E L - I N F O

         

SHERLOCK HOLMES (4) versus Arsène Lupin


Uitgever: Focus Home Interactive / 2007 - Adventure Company / 2008.
Ontwerper: Frogwares

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - Processor: Pentium 4 2.0GHz / AMD Athlon XP 2000+ - Grafische kaart: AMD Radeon X1300 256MB of NVIDIA GeForce 7300 GS 256MB - 1 GB RAM - 3 GB opslagruimte - DirectX 9.0c - DVD drive 4x speed.

Categorie:
Detective, kunst diefstal, historisch London, geïllustreerd realisme, realtime 3D, 1ste persoon, muis- of toetsenbordbesturing.

Extra info:
In 2008 in de VS uitgebracht als Sherlock Holmes: Nemesis.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In dit vierde avontuur van Sherlock Holmes, krijgt hij te maken met een tegenstander van formaat. De Franse gentlemen-inbreker Arsène Lupin kondigt aan dat hij vijf voorwerpen gaat stelen, die de trots van Engeland vertegenwoordigen. Hij vindt namelijk, dat de Engelsen een lesje in nederigheid kunnen gebruiken. Daarbij daagt hij Engeland's grootste detective, Holmes, uit, de diefstallen te voorkomen.
Lupin stuurt Holmes een brief met aanwijzingen voor zijn eerste doelwit. Natuurlijk kan Holmes deze Franse arrogantie niet over zijn kant laten gaan en hij vertrekt dan ook meteen naar de National Gallery.

      

Wat volgt is een speurtocht langs de grootste meesterwerken die Engeland in bezit heeft. Het leuke is, dat de schilderijen die je in het spel ziet, ook in werkelijkheid in de National Gallery in London hangen.
Behalve in de National Gallery, kun je ook nog uitgebreid kennis maken met het British Museum en de Tower of London. En Koningin Victoria in Buckingham Palace speelt een ook nog een zeer merkwaardige rol in het geheel.

De puzzels zijn zoals verwacht echte denkpuzzels, gecombineerd met legpuzzel-achtige onderdelen. Wat het wel extra moeilijk maakt, is dat de aanwijzingen in verzen of lange brieven gegeven worden. En je hebt ze niet alleen nodig om te weten wat je moet gaan doen, maar ook voor de oplossing van de quizzen. Voor niet of niet-goed Engels sprekenden is dit zeker een nadeel.

      

Grafisch stelt het spel geen al te hoge eisen aan je pc en de beelden zijn dan ook van dezelfde kwaliteit als in The Awakened. Voldoende gedetailleerde omgevingen, waar je vrij in kunt rondlopen en -kijken. Prettig is, dat er een cursor is toegevoegd, zodat je minder snel gedesorienteerd raakt.
En al kan Holmes sneller lopen met de Shift toets ingedrukt, toch is het plezierig om op elke locatie een plattegrond te hebben met plekken, waarin je je in een oogwenk kunt verplaatsen. Want er moet heel wat heen en weer gelopen worden.
Zelfs in de omgeving van Bakerstreet 221B, is een extra locatie toegevoegd.

De muziek, van o.a. Brahms, Schubert en Dvorak is niet slecht. En als Holmes op zijn viool ietwat irritant begint te worden, kun je de muziek altijd uit of zachter zetten, en toch nog de stemmen horen.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Sherlock Holmes serie:
Sherlock Holmes 1: The Mystery of the Mummy
Sherlock Holmes 2: The Secret of the Silver Earring
Sherlock Holmes 3: The Awakened
Sherlock Holmes 5: Versus Jack the Ripper
Sherlock Holmes 6: The Testament of Sherlock Holmes
Sherlock Holmes 7: Crimes and Punishments
Sherlock Holmes 8: The Devil's Daughter