S P E L - I N F O

         

SHERLOCK HOLMES 3: The Awakened


Uitgever: Focus Home Interactive / 2006, 2008.
Ontwerper: Frogwares

Platform: PC, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - Processor: Pentium3 1.3 GHz of hoger - 512 MB RAM - Grafische kaart: DirectX 9 compatible met 64MB geheugen - Geluidskaart: DirectX 9 copatible - 3 GB opslagruimte - 4x DVD-ROM drive.

Categorie:
Detective, horror, Cthulhu mythe, historisch, geïllustreerd realisme, realtime 3D, 2 speelbare karakters, 1ste persoon, muis- of toetsenbordbesturing, NL ondertiteld.

Extra info:
Het 2006-spel is ook verkrijgbaar met Nederlandse ondertitels.

Vista: Het 2006-spel werkt zonder problemen onder Vista, met de compatibiliteit op Windows XP.

In oktober 2008 is een herziene versie (remastered edition) van het spel uitgebracht. Hierin krijg je de mogelijkheid te kiezen of je in 1ste of 3de persoon perspectief wilt spelen.
Verder is er een ingebouwde hulp bij het oplossen van de puzzels toegevoegd en enkele nieuwe animaties, maar geen NL ondertiteling meer.
Het verloop van het spel blijft gelijk.

In 2009 is door Focus Enhancements een trilogie (Mummy, Earring, Awakened) uitgebracht die geschikt gemaakt is voor Windows XP en Vista.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het humeur van Sherlock Holmes is tot een dieptepunt gedaald van pure verveling, als zijn vriend dr. Watson hem attent maakt op de verdwijning van een jonge Maori bediende. In eerste instantie lijkt de verdwijning op een eenvoudige ontvoering, maar na een macabere vondst wordt duidelijk dat er een sinistere sekte achter zit, met plannen om de hele wereld in het verderf te storten. Dit is het begin van naspeuringen die beide vrienden in Zwitserland, Amerika en Schotland doen belanden.

      

Het spel is lineair van opzet. De voorvallen en acties volgens elkaar op een logische manier op. Vele actiepunten worden dan ook pas beschikbaar, nadat je andere zaken opgelost hebt. Het nadeel hiervan is, dat je niet verder kunt, als je iets vergeten bent te doen, ook al weet je wat je volgende stap zou moeten zijn. De honderden aanwijzingen die ontrafeld moeten worden maken stapje voor stapje de achtergrond van het hele verhaal duidelijk.
Gelukkig kun je alle dialogen, rapporten en documenten nalezen in je inventaris. En ook de mogelijkheid om het spel op elk moment te saven is een plus-punt.

      

Voor het eerst is een Sherlock Holmes spel volledig in 3-D uitvoerd. Je kunt vrij rondlopen en de grafisch schitterende omgeving houdt hier rekening mee. Loop door een straat en kijk eens naar binnen in een woning. Zelfs de bovenverdieping is in 3-D, compleet met meubels en figuranten! En in de achterbuurten van New Orleans is zoveel te zien, dat je vergeet om de dief te achtervolgen.

De stemmen in het spel zijn wat vlak en tonen weinig emotie. Zelfs Watson in zijn nachtmerrie klinkt niet echt bang. De achtergrondmuziek past redelijk bij de sfeer van de omgeving.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Sherlock Holmes serie:
Sherlock Holmes 1: The Mystery of the Mummy
Sherlock Holmes 2: The Case of the Silver Earring
Sherlock Holmes 4: Versus Arsène Lupin (ook: Nemesis)
Sherlock Holmes 5: Versus Jack the Ripper
Sherlock Holmes 6: The Testament of Sherlock Holmes
Sherlock Holmes 7: Crimes and Punishments
Sherlock Holmes 8: The Devil's Daughter