S P E L - I N F O

         

SHERLOCK HOLMES 2: The Case of the Silver Earring


Uitgever: Digital Jesters, Ubisoft / 2004
Ontwerper: Frogwares

Platform: PC, Wii.

Systeemeisen:
--- Windows Windows 98/2000/ME/XP - Processor: Pentium3 500MHz - 256Mb RAM - Videokaart: NVIDIA GeForce 2/3/4/FX en ATI Radeon 8500/9000 met 32Mb geheugen en 3D accelerator - DirectX 8 - 1.5 GB opslagruimte - 8x cd-rom - Niet geschikt voor laptop.

Extra info:
In 2009 is door Focus Enhancements een trilogie (Mummy, Earring, Awakened) uitgebracht, die geschikt gemaakt is voor Windows XP en Vista en ook op een laptop draait.

Het spel werd in Noord-Amerika uitgegeven door Ubisoft onder de titel: Secret of the Silver Earring en Sherlock Holmes: The Silver Earring.

Categorie:
Detective, moordmysterie, Victoriaans Londen, geïllustreerd realisme in 2D en 2.5D, tijdpuzzels, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Als Sherlock Holmes aanwezig is op een feestje van sir Bromsby, wordt de gastheer voor zijn ogen doodgeschoten.
Lavinia, sir Bromsby's dochter, stond in de deuropening toen het gebeurde en is meteen de hoofdverdachte.
Aan Holmes de taak om haar schuld óf onschuld te bewijzen.
Tijdens zijn onderzoek vallen er nog meer doden en lijkt de zaak steeds ingewikkelder te worden.

      

Het grootste deel van het spel ben je bezig met het ondervragen van verdachten en getuigen, geheel in de stijl van de Sherlock Holmes boeken. Ook is het van belang om de opgetekende dialogen, de rapporten, de gevonden documenten in je inventaris te bekijken. Op het einde van elke dag volgt een quiz, waarin je deze kennis nodig zult hebben.
Er zitten weinig échte doe-puzzels in het spel, het merendeel bestaat uit het vinden en bekijken van voorwerpen. Op sommige plekken is het vinden van een voorwerp zelfs nog niet zo eenvoudig.
Er zijn ook een paar scènes waarvoor een tijdslimiet geldt. De moeilijkste hiervan is een doolhof/bos, waar je wel héél weinig tijd krijgt om er doorheen te rennen

      

Grafisch ziet het spel er prima uit, al mocht er hier en daar iets meer licht zijn. Er is veel aandacht voor detail, zowel binnen als buiten en het 19de eeuwse London is goed getroffen.

De stemmen zijn bijzonder goed gekozen. Holmes spreekt het onderkoelde Engels van de betere klasses en het personeel heeft een duidelijk plat Londens accent. Zelfs het arrogante en de humor is in de stem van Holmes terug te horen.
De achtergrondmuziek is klassiek en kan ook naar believen uitgeschakeld worden.
Er is Engelstalige ondertiteling gedurende het spel, maar niet in de tussenfilmpjes. En dit kan met name lastig zijn als je niet goed verstaan hebt wat Holmes verder wil gaan ondernemen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Sherlock Holmes serie:
Sherlock Holmes 1: The Mystery of the Mummy
Sherlock Holmes 3: The Awakened
Sherlock Holmes (4) Versus Arsène Lupin (ook: Nemesis)
Sherlock Holmes (5) Versus Jack the Ripper
Sherlock Holmes 6: The Testament of Sherlock Holmes
Sherlock Holmes 7: Crimes and Punishments
Sherlock Holmes 8: The Devil's Daughter
Sherlock Holmes Chapter One
Sherlock Holmes The Awakened (remake 2023)