S P E L - I N F O

         

SHERLOCK HOLMES: The Mystery of the Mummy


Uitgever: Wanadoo Edition / 2002, 2009
Ontwerper: Frogwares Games

Platform: PC, Nintendo DS.

Systeemeisen:
--- Windows 98/2000/ME/XP - Processor: Pentium3 600MHz - 128Mb RAM - Videokaart: 16Mb DirectX 8 compatible - 12x CD-ROM drive - 130 MB vrije opslagruimte (655MB aanbevolen).

Categorie:
Detective, historisch London, vermissing, geïllustreeerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Extra info:
In 2009 is door Focus Interactive een trilogie (Mummy, Earring, Awakened) uitgebracht die geschikt gemaakt is voor Windows XP en Vista.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Lord Montcalfe, een bekende Egyptoloog, is plotseling verdwenen. Omdat hij zich al een poos eigenaardig gedroeg, is de politie ervan overtuigd, dat hij zelfmoord pleegde. Zijn dochter Elisabeth denkt hier duidelijk anders over en vraagt Sherlock Holmes om de zaak te onderzoeken.
Als Holmes het huis van Montcalfe doorzoekt, merkt hij dat het niet alleen een museum is, maar ook vol zit met dodelijke valstrikken.

      

Vreemd genoeg speelt Watson in dit hele verhaal geen rol van betekenis. Holmes mist dus ook het publiek waar hij zijn briljante gevolgtrekkingen aan kwijt kan. Dit doet wel enigszins afbreuk aan de typische Sherlock Holmes-sfeer.
Gelukkig is het huis van Montcalfe een plek waar ruim voldoende te bekijken en de ontdekken is. Geheime panelen en ruimtes, schaduwen waar vanalles in verborgen ligt en alles zeer rijk gedetailleerd.

De puzzels beginnen redelijk eenvoudig, maar worden steeds moeilijker.
Bij sommige puzzels is een tijdslimiet. Meestal heb je voldoende tijd. Maar ťťn van de tijdpuzzels volgt meteen na een tussenscene, zodat je seconden verliest eer je doorhebt wat je moet doen. Vaak je spel opslaan is dan ook noodzakelijk. Je hebt maar 6 plekken om op te slaan, maar kunt ze gelukkig wel overschrijven.
De Japanse puzzel op het einde van het spel is bijzonder moeilijk, temeer daar je ook nog zeer krap in je tijd zit. De beste methode is dan ook om het spel even te saven en de puzzel met pen en papier te kopiŽren en op te lossen, waarna je hem invult in het spel.

Het commentaar van Holmes tijdens het spel is ondertiteld. De tussenscenes zijn dit echter jammer genoeg niet. De stem van Holmes past wel goed bij hem.

      


Eerst uitproberen?    Download de demo, op de officiŽle site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Sherlock Holmes serie:
Sherlock Holmes 2: The Case of the Silver Earring
Sherlock Holmes 3: The Awakened
Sherlock Holmes (4) Versus Arsène Lupin (ook: Nemesis)
Sherlock Holmes (5) Versus Jack the Ripper
Sherlock Holmes 6: The Testament of Sherlock Holmes
Sherlock Holmes 7: Crimes and Punishments
Sherlock Holmes 8: The Devil's Daughter
Sherlock Holmes Chapter One
Sherlock Holmes The Awakened (remake 2023)