S P E L - I N F O

         

HITCHCOCK: The Final Cut


Uitgever: Wanadoo Edition / 2001
Ontwerper: Arxel Tribe

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98/ME - Processor: Pentium 333 - 128 MB RAM - Videokaart: DirectX 7 compatiblemet 8 MB RAM (32 MB aanbevolen) - Geluidskaart: 16-bit - 24x CD-ROM drive - 300 MB vrije opslagruimte.

Categorie:
Detective, paranormaal, moord, enkele actie-puzzels,geïllustreerd realisme, 3de persoon, muis/toetsenbordbediening.

Beschrijving:
Robert Marvin-Jones is een farmaceutische miljardair. De kluizenaar bezit een herenhuis, houdt van zijn stomme en neurotische nicht met een onrustig en mysterieus verleden, en wil Alfred Hitchcock eer bewijzen door een film te maken in zijn achtertuin (een film waarover hij absoluut niets wil delen met zijn crew).
Een normaal, alledaags project voor een excentrieke, rijke Hitchcock-enthousiasteling natuurlijk, maar Robert heeft de laatste tijd wat problemen. Zijn filmploeg is namelijk vermist.

Joseph Shamley is een privédetective met paranormale krachten, van het waardeloze, onbeheersbare soort dat zich ontwikkelde toen zijn ouders stierven bij een auto-ongeluk, uitgerekend op de begrafenis van Hitchcock. De gave komt nu alleen nog maar in flitsen en vertelt absoluut niets relevants.

Nichtje Alicia komt naar Shamley en vraagt of hij zijn deductievermogen wil gebruiken om het mysterie van de vermiste filmcrew op te lossen, maar hij gaat vissen.
Dus om zijn aandacht te krijgen, rijdt ze met haar auto tegen de zijne aan op de snelweg (toevallig in de buurt van haar eigen huis) en op weg naar het spookachtige Bates-achtige landhuis waar ze naartoe gaan.
In tegenstelling tot de verblijfplaats van Norman Bates, kijkt dit griezelige paleis uit over een filmset.....
Al snel wordt duidelijk dat de verdwijningen eigenlijk moorden zijn en dat er iets ingewikkelders aan de hand is dan een filmopname.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.