S P E L - I N F O

         


  HANS CHRISTIAN ANDERSEN: The Ugly Prince DucklingUitgever: The Adventure Company/2007
Ontwerper: Guppyworks
Systeemeisen: Windows 2000/XP, Pentium 4 1,6 GHz, 512 RAM, 128 Mb videokaart

Soort adventure: sprookje, 3de persoon perspectief, point & click muisbesturing en/of toetsenbord.

Extra info:Het spel is verkrijgbaar in het Nederlands onder de titel: Hans Christian Andersen: Het Mysterie van de Ontvoerde Prinses.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
De volwassen Hans Christian Andersen zit in een poppentheater zijn verhaal te schrijven, terwijl op de achtergrond het verhaal nagespeeld wordt en een eend commentaar levert.
Daarna bestuur je de jonge Hans Christian, die aankomt in het Kopenhagen van de 18de eeuw. Toevallig is op die dag de prinses jarig en wil ze de stad verkennen. Hans Christian die alleen naar de stad komt om een beroemd toneelspeler te worden, belandt in een avontuur met trollen. Hij mag de prinses en het koninkrijk redden van de Heer der Duisternis. Hierbij ontmoet hij personen uit de sprookjes van HC Andersen, die hem op hun eigen manier behulpzaam zijn. Door hem bijvoorbeeld tips te geven of zelfs een baantje.

De puzzels in dit spel zijn gebaseerd op je inventaris en erg gemakkelijk. Als loop je wel soms door de stad te dwalen, zonder dat je weet wat je moet doen.
Ook is het zo, dat een voorwerp pas actief wordt als Hans Christian er vlak voor staat. Dus eenvoudig met je cursor over het scherm gaan, om een plek te vinden waar je tegenaan kunt schoppen, of een persoon tegen wie je kunt praten, zal niet lukken.
Vreemd genoeg spreekt Hans Christian zélf, helemaal niet in dit spel. Mensen geven hem antwoord alsof hij iets zei, maar geen stem of tekst van Hans Christian is te horen of te zien.

De achtergronden in het spel zijn schitterend 3D-realistisch en geven heel mooi de sfeer van de tijd en het sprookje aan.
De personen zijn echte stereotypen. En niet alleen in uiterlijk, maar ook in stem. Al blijft het grappig, dat het spel speelt in Kopenhagen, Denemarken, en de schoorsteenveger een plat Londen's accent heeft. En ook de rijkeren in de wijk spreken zoals je verwacht van de "upper-class".