S P E L - I N F O

         

THE HARDY BOYS: The Hidden Theft


Uitgever: The Adventure Company / 2008
Ontwerper: Xpec Entertainment

Platform: PC, Wii.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - Processor: 1.4 GHz Pentium 3 - 256 MB RAM - 64 MB DirectX 9 compatible videokaart - 16-bit DirectX compatible geluidskaart - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Tienerdetective, mysterie, onderzoek diefstal, geïllustreerd realisme, 2 speelbare karakters, minigames, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In Spencer Mansion wordt ingebroken. De safe wordt geopend met de code en aandelen ter waarde van een paar miljoen zijn verdwenen. Samuel Spencer verdenkt zijn eigen broer, omdat die de enige was die de code van de safe kende.
Frank en Joe Hardy, zonen van een ex-New York Politieman, zijn lid van een jeugdorganisatie tegen de misdaad. Ze worden op de zaak afgestuurd.
Al snel ontdekken de jongens dat er meer achter de diefstal zit.

Wie al eens een Nancy Drew spel heeft gespeeld, kent de namen van Joe en Frank Hardy.
Grappig is dan ook dat je Nancy tijdens het spel kunt opbellen.

      

Het verhaal zit goed in elkaar en de puzzels zijn er uitstekend in verweven. Ze varieren van het zoeken naar bewijsmateriaal, tot het openen van puzzeldoosjes, het compleet maken van etalagepoppen en zelfs het maken van een ontbijt voor moeder.
Soms bestuur je de jongens apart, maar meestal werken ze samen. Het lopen van het ene beeld naar het andere is soms even zoeken naar de voetcursors en niet altijd logisch. De beelden zien er verder niet slecht uit en er zijn voldoende plekken te bezoeken.
Lange einden heen en weer lopen is gelukkig niet nodig, omdat je via een plattegrond in een oogwenk bent waar je wilt zijn.

Aan het stemacteren is veel aandacht besteed. De stemmen van Joe en Frank worden ingesproken door Amerikanse tieneracteurs en zijn dan ook volledig overtuigend.
De achtergrondmuziek en de geluidseffecten zijn prima en passen bij het spel.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.