S P E L - I N F O

         

HAMLET: A Murder Mystery


Uitgever: EMME Interactive / 1997
Ontwerper: Pantheon Productions

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98 - Processor: Pentium 90 - 16 Mb RAM - 4x CD ROM - Geluidskaart: 16 bit - Videokaart: 640x480 resolutie.

Categorie:
Historisch drama, Shakespeare, met arcade-puzzels, interactieve film, fotografisch, slideshow, live action, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Als de jonge Hamlet moet je de dood van je vader wreken en de nieuwe koning van Denemarken worden.
Je gaat het hof van Elsinore Palace binnen om aanwijzingen te vinden over het brein achter de corruptie in Denemarken. Jouw taak is om de moordenaar te doden, maar ook om de dood van onschuldigen te voorkomen.
Dit biedt een interessante kijk op het originele verhaal én biedt de mogelijkheid om de loop van de gebeurtenissen te veranderen en enkele belangrijke personages te redden. Je krijgt de kans om daadwerkelijk ratten te doden in plaats van Polonius en om Ophelia te redeen van waanzin en de uiteindelijke dood.

Het spel wordt verteld door 'Renaissance Man', die ook dient als een gids voor het spel waarin je doelen worden geschetst. Om de dood van je vader te wreken, moet je tien 'wits' (vaardigheden) hebben. De vaardigheden zijn bepaalde aspecten van de natuur van de mens, zoals de mensen uit het Renaissance-tijdperk geloofden. Ze omvatten vijf innerlijke en vijf uiterlijke kenmerken. De innerlijke gaan over de zintuigen van de mens: horen, zien, proeven, aanraken en ruiken. Het innerlijke kenmerk omvat de psyche van de man: Oordeel, Uitvinding, Geheugen, Instinct en Verbeelding.
Om zo'n vaardigheid te verkrijgen, moet een specifieke puzzel opgelost worden.

Het spel bevat 40 minuten filmfragmenten op volledig scherm, uit de Kenneth Branagh-filmversie van William Shakespeare's Hamlet.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.