S P E L - I N F O

         

THE MYSTERY AT GREVEHOLM 2: The Journey to Planutus


Uitgever: Young Genius Software AB / 1999
Ontwerper: Framfab Digital Media

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98 - Processor: Pentium 166 Mhz - 4x CD-Rom drive - 16 MB RAM - 20 MB opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, planeet redden, minigames, RPG-elementen, vogelperspectief, 2D handgetekend beeld, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Na het bevrijden van de prinses van Planutus uit haar gevangenschap in de eerste aflevering van Greveholm, is de prinses teruggekeerd naar haar planeet. Maar de kwaadaardige kwallenkoning heeft haar in een cel opgesloten en de planeet overgenomen. Hij heeft de kristallen bol van Planutus bemachtigd en gebruikt zijn vat om al het water op Planutus op te zuigen.

Ivar, Lillan en Sprak de vliegende robot, de trouwe metgezellen van de prinses, zijn naar de aarde gereisd, maar hun ruimteschip is neergestort voor het kasteel van Greveholm.
Om de prinses te redden en de kwallenkoning te stoppen, moet je eerst de raket repareren.
Weer terug bij Planutus, moet de stroomvoorziening in de stad worden hersteld en moeten enkele constructies worden gerepareerd, waarna het gezelschap toegang krijgt tot de regio waar de kwallenkoning woont.
In het laatste stukje van het spel moet de speler de kristallen bol lokaliseren en terugbrengen naar de stad om de prinses wakker te maken.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Greveholm serie:
The Mystery at Greveholm
The Mystery at Greveholm 3: The Old Legend