S P E L - I N F O

         

GRACKSON'S CURSE


Uitgever: Ednovation / 1995
Ontwerper: Ednovation

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 3.1of Dos 5.0 - IBM PC of compatible - 4 MB RAM - SoundBlaster compatible geluidskaart - Super VGA videokaart met 640x480 resolutie en 256 colours - CD-ROM drive.
--- MAC LC III - System 7 - 4 MB RAM - 12-inch monitor.

Categorie:
Fantasie, vloek, tovenaar, kasteel, 2D getekende slideshow, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
De kwaadaardige tovenaar Grackon heeft een vloek uitgesproken over Castle Crondiff. Twee vloeken eigenlijk. De eerste verhinderde de koning om een erfgenaam te krijgen. Maar gelukkig kwam de goede tovenaar Troda tussenbeide en de jonge prins Atamus werd geboren.
Grackon was hier absoluut niet gelukkig mee, dus sprak hij de spreuk van dodelijke stilte uit, die ervoor zorgde dat alles in het kasteel verdween en de grote stilte neerdaalde.
Voor het zover was, zorgde Troda ervoor dat de jonge prins buiten het kasteel opgroeide. En nu, vele jaren later, keert de volwassen prins terug om te proberen de vloek op te heffen.

Je speelt de rol van de prins. Als je het kasteel betreedt, vallen de deuren achter je dicht. Je enige kans is de vloek op te heffen, anders is de plaats voor altijd gedoemd.
Loop door het kasteel van plaatje naar plaatje. Op elk stoppunt kun je 90 graden om je heen kijken. Tijdens je onderzoek hoor je de stemmen van de verdwenen personen (zonder ondertiteling) en je kunt ook sterven in het spel.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.