S P E L - I N F O

         

GOMO


Uitgever: Daedalic Entertainment / 2013
Ontwerper: Fishcow Studios

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows XP of later - 1.6 Ghz Processor - 1 GB RAM - 300 MB beschikbare opslagruimte.
---MAC OS Snow Leopard of later - Intel Mac processor - 1 GB RAM - 300 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, zoektocht, redding, 2D handgetekende beelden, minigames, 3de persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Gomo gaat op zoek naar een rood kristal. Zijn hond Dingo is ontvoerd door buitenaardse wezens, die hem pas vrijlaten als Gomo het kristal brengt. Het wordt een korte, maar wel grappige reis in een onderaardse mijn, in het darmstelsel van een alien en zelfs op een vreemde planeet. Een reis vol hindernissen, die je door te klikken op het juiste voorwerp, kunt overwinnen.
Het verhaaltje is heel simpel en wordt verder ook niet uitgediept.

      

De spelbediening is zeer eenvoudig klikwerk. Een pijltje geeft aan of je een stukje verder kunt lopen, of dat je iets kunt oprapen of activeren. Soms kun je iets pas activeren als je er vlakbij staat. Bij een rijtje knoppen is het aan te bevelen voorzichtig met de cursor over elke knop te gaan. Ze liggen dicht bij elkaar en elke knop kan ingedrukt worden.
Er zijn enkele voorwerpen die je kunt oprapen en in je inventaris verdwijnen, waarna je ze vlakbij weer eruit kunt halen om ze te gebruiken. Verder zijn er nog een paar mechanische puzzels, zoals een schuifpuzzel. Maar meestal is het slechts een kwestie van op de juiste plek in de juiste volgorde klikken en de actie wordt vervolgens in een animatie automatisch uitgevoerd.

      

Deze animaties zijn uitstekend uitgevoerd en vaak grappig. Ook zijn er in de achtergrond animaties, die niet van invloed zijn op het verloop van het spel, maar die de moeite waard zijn om rustig even te bekijken. Zo is er bijvoorbeeld een boze muis, die allemaal voorwerpen naar het uiteinde van een gang rolt. De achtergronden zijn allemaal handgetekend en ademen een leuke, eigen sfeer uit.

Er zijn geen gesproken stemmen in het spel en ook geen teksten om te lezen. Twee kleine conversaties gaan via een tekeningen.
De geluidseffecten ondersteunen op een uitstekende manier de acties en dragen bij aan het grappige effect. De achtergrondmuziek is voldoende gevarieerd. Elke bij elkaar horende achtergrond heeft zijn eigen deuntje. Hij kan wel wat eentonig werken als je te lang op één plek blijft, maar is beslist niet onaangenaam.

      

Samenvatting: Geen tekst of dialogen in combinatie met erg gemakkelijke puzzels, maakt dit spel geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of acht of voor volwassenen, die een uurtje ontspannen willen klikken in een mooie handgetekende omgeving met grappige animaties.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.