S P E L - I N F O

         

THE GENE MACHINE


Uitgever: Vic Tokai / 1996
Ontwerper: Divide By Zero

Platform: DOS.

Systeemeisen:
--- 5.0 of hoger - 486DX2/66 processor (Pentium 60 MHz aanbevolen) - 8 MB RAM (12 MB aanbevolen) - VESA-geschikte SVGA videokaart - 4x CD-ROM drive - 15 MB opslagruimte.

Categorie:
Samenzwering, Britse Rijk 1880, gestoorde wetenschapper, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Het Britse rijk: bewaker van de moraal en bastion van alle dingen die fatsoenlijk en gepast zijn. De wereld wordt goede manieren bijgebracht, met de troepen van Hare Majesteit die altijd paraat zijn om iedereen die zijn enkels durft te ontbloten terecht te wijzen.
Maar terwijl het Victoriaanse Engeland geniet van de glorie van stoomtechniek en komkommersandwiches, wordt er een kwaadaardig complot uitgebroed. Afschuwelijke kreten weergalmen uit de ingewanden van de aarde, als een gestoorde wetenschapper speelt met zijn verachtelijke creatie: de genenmachine! Binnenkort is hij van plan zijn verschrikkelijke krachten op de mensheid los te laten...

Het verhaal begint in de jaren 1880 in Londen. De Britse gentleman Piers Featherstonehaugh (spreek uit als fanshaw) en zijn trouwe dienaar, Mossop, komen thuis en ontdekken een pratende kat voor de deur.
De kat vertelt hen over een bizar complot over genetische mutaties die in de war zijn geraakt. Het wordt dan Fanshaw's doel om deze afschuwelijke activiteit te stoppen en de duivels die hierachter zitten te vangen. Piers en Mossop reizen de wereld rond... en daarbuiten.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.