S P E L - I N F O

         

GABRIEL KNIGHT 2: The Beast Within


Uitgever: Sierra On-Line / 1995
Ontwerper: Jane Jensen, Sierra On-Line

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 5.0 - Windows 3.1/95 - Processor: 486 DX33 - 8MB RAM - 20MB beschikbare opslagruimte - 2x CD-ROM drive - Videokaart: SVGA (640x480, 256 kleuren) - DAC vereist voor spraak - Geluidskaart: SoundBlaster of 100% compatible - Microsoft compatible muis.

Categorie:
Horror, mysterie, bovennatuurlijk, weerwolven, actie- en tijdpuzzels, getekend realisme, realtime 3D, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Gabriel Knight, de laatste telg van generaties Schattenjäger (schaduwjagers), wier taak het is om de kwade krachten te bestrijden die in de wereld in overvloed aanwezig zijn.
Nadat hij New Orleans heeft verlaten, verhuist Gabriel naar het Ritter Castle in Beieren, Duitsland, zijn familie-erfgoed.
Op een dag nadert een groep boeren het kasteel en de oudste vertelt Gabriel over de verschrikkelijke verminkingsdood van een klein meisje, dat werd gedood door een wrede wolf. De boer vermoedt dat de wolf een bovennatuurlijk wezen is, een weerwolf, en vraagt de Schattenjäger om het kwaad te zuiveren.
Het onderzoek brengt Gabriel en zijn assistent Grace Nakimura naar de mysterieuze Hunter Society en naar het duistere verleden van Beieren.
Gabriel confronteert zijn eigen demonen terwijl Grace een historisch mysterie opspoort, namelij dat van de vreemde ondergang van de gekke koning Ludwig II.
De jagers worden de opgejaagde, en de enige hoop op verlossing ligt in de meest wanhopige plannen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Gabriel Knight serie:
Gabriel Knight 1: Sins of the Fathers
Gabriel Knight 1: 20th Anniversary edition
Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned