S P E L - I N F O

         

GABRIEL KNIGHT 1: Sins of the Fathers


Uitgever: Sierra On-Line / 1993
Ontwerper: Sierra On-Line

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 5.0 of Windows3.1 - 386 processor - 4 MB RAM - SVGA 640x480 display met 256 kleuren videokaart - Soundblaster en compatible geluidskaart - 3.5" floppy disk of CD-ROM drive.
--- MAC System 7.0 - Processor: Motorola 68030 - 5 MB RAM - SVGA videokaart met 256 kleuren - Roland MT-32 geluidskaart - 3.5" floppy disk of 2x CD-ROM drive.

Categorie:
Bovennatuurlijk mysterie, horror, voodoo, New Orleans, actie- en tijdpuzzels, 2D en 2.5D geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Gabriel Knight is de laatste in een lange lijn van Schaduwjagers. Het is zijn lot om de donkere machten van het bovennatuurlijke te bevechten. Dankzij deze eeuwenoude vloek wordt hij gepijnigd door afschuwelijke nachtmerries. En nu gebruikt hij elk wakend moment om onderzoek te doen naar het duistere verleden van zijn voorvaderen, in de achterafstraten van New Orleans.

Maar Gabriel is ook boekhandelaar en schrijver. Nadat hij in de krant leest dat er in New Orleans enkele voodoo-moorden zijn gepleegd, besluit hij wat research hiernaar te doen en het te gebruiken als onderwerp voor zijn nieuwe boek. Terwijl het moorden gewoon doorgaat, ontdekt Gabriel de locatie van een geheime voodoo basis.

Je maakt tien dagen mee in het leven van Gabriel Knight. Tien intensieve dagen, want de plot in dit spel is bijonder gedetailleerd en uitgebreid.
Voeg daarbij de realistische karakters en je hebt een uitstekend begin van wat een driedelige serie gaat worden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Gabriel Knight serie:
Gabriel Knight 2: The Beast Within
Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned