S P E L - I N F O

         

FREDDY PHARKAS, Frontier Pharmacist


Uitgever: Sierra On-Line / 1993
Ontwerper: Al Lowe, Josh Mandel, Sierra On-Line

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 4.0 of hoger - Processor: Intel i386 - 640 KB RAM - 3.5" floppy disk of CD-ROM drive - EGA, MCGA, VGA videokaart - Sound Blaster en compatible geluidskaart.

Categorie:
Western, humor, complot, recepten maken, getekende 2D en 2.5D beelden, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Freddy Pharkas was een van de snelste schutters in het Amerikaanse westen van de jaren 1880. Echter, in een vuurgevecht met een outlaw genaamd Kenny, werd zijn oor eraf geschoten. Deze traumatische ervaring zorgde ervoor dat Freddy zijn pistolen opgaf en zich inschreef voor de school voor farmacologie.

Freddy blokkeert alle herinneringen aan zijn verleden en gaat naar de stad Coarsegold met de droom om zijn eigen apotheek te bezitten en te runnen.
In samenwerking met de stadsdokter kan Freddy recepten schrijven, brouwsels mengen en eenvoudige symptomen diagnosticeren. De zaken onder de stedelingen zijn eerst zeer levendig en winstgevend. Maar deze goede tijden zullen niet lang duren, omdat de inwoners plotseling uit de stad vertrekken en bedrijven worden dichtgetimmerd. Het landelijke stadje ondergaat de ene catastrofe na de andere: brandstichting, stormloop, huurmoordenaars, rivierbootgokkers... zelfs terminale winderigheid!
Freddy moet de problemen van de stad oplossen of het risico lopen een chique winkel te hebben in een lege stad en al zijn klanten te verliezen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.