S P E L - I N F O

         

FORGOTTEN HILL: Mementoes


Uitgever: FM Studio / 2018
Ontwerper: Manuela Conti, FM Studio

Platform: PC, Android, iPhone, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 7 of later - Processor: 1 Ghz - 2 GB RAM - Intel HD Grafische kaart - 100 MB beschikbare HD ruimte.

Categorie: Horror, bloed, casual puzzels, 2D retro-beelden, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
In 2106 bracht indie-ontwikkelaar Manuela Conti drie korte horror-adventure spelletjes uit, die online te spelen waren. In 2017 volgden weer drie spelletjes. En ook deze sloegen aan bij het publiek.
Dit jaar heeft Conti de laatste drie gebundeld onder de naam "Mementoes" en er een langer hoofdstuk aan toegevoegd, zodat liefhebbers nu van een compleet spel met een minimale speelduur van twee uur kunnen genieten.

In Mementoes ontdek je snippers van de herinneringen van de bewoners van Forgotten Hill. En de herinneringen van die mysterieuze bewoners zijn een ware horror. Een man die zijn vrouw bloederig vermoord, een zoon die zijn lievelingspaard offert en ga zo maar door. Samen met een oude geest onderneem je de duistere reis in het verleden om nieuwe verontrustende mysteries te ontdekken.

      

De grafische beelden passen prima bij de horrorsfeer van het verhaal. Uitgevoerd in 2D en donkere bruin-grijszwarte tinten. De enige kleur die je ziet, is bloedrood. Letterlijk.
De kleine animaties zijn vloeiend in het spel geïntegreerd en alles is ruim voldoende gedetailleerd. En dat is ook nodig, want elk klein dingetje, zoals een schilderijtje of een klok, kan een hint zijn voor het oplossen van de talloze puzzels. Vaak volgt de ene puzzel op de andere. Vind je bijvoorbeeld een sleutel, dan opent die een deurtje of klep, waarachter de volgende puzzel ligt.
De puzzels zijn deels gebaseerd op het gebruik van voorwerpen in je inventaris en deels casual, dus verwacht een schuifpuzzel en codes kraken. Veel variatie en sommige echte breinkrakers houden je goed bezig.

      

Er zit geen handje-cursor in het spel, dus het is zaak om goed te kijken en op alles te klikken wat interessant uitziet. Het spel bevat ook een ingebouwde hintfunctie, voor degenen die er echt niet uitkomen.

Informatieve tekst en dialogen zijn te lezen in het Engels, Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Duits, Russisch, Chinees en Koreaans. Over het algemeen is het duidelijk leesbaar, behalve wanneer de man aan het woord is, met rode letters op een zwarte ondergrond. Er zijn geen gesproken stemmen in het spel.
Er zijn er klikgeluiden als je op knopjes drukt. De muziek is zoals het hoort, ijl en eng met krakende geluiden op de achtergrond. In het laatste hoofdstuk klinkt een muziekje dat je vrolijk op het verkeerde been zet, want het blijft tot het eind een horror.

      

Samengevat is Forgotten Hill Mementoes een sfeervol horror-spel, met prima getekende beelden en heel veel puzzels, die over het algemeen niet te moeilijk zijn.

Eerdere korte (10 minuten) spelletjes zijn gratis verkrijgbaar, voor Android en iOs, met eventueel een kleine in-app aankoop om hints te ontsluiten.
Meteen uitproberen?    Download de gratis delen, via de officiële site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere (gratis) delen in de Forgotten Hill serie:
Forgotten Hill: Fall
Forgotten Hill: Puppeteer
Forgotten Hill: Surgery