S P E L - I N F O

         

ERIC THE UNREADY


Uitgever: Legend Entertainment Company / 1993
Ontwerper: Legend Entertainment Company

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 4.0/6.22 - Processor: Intel 80286 - 640 KB RAM - VESA compatible SVGA videokaart met 256 kleuren - soundblaster compatible geluidskaart - floppydisk of CD-ROM drive.

Categorie:
Fantasie, humor, prinses redden, getekend realisme, geïllustreerde tekst, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Een oude profetie stelt dat koning Fudd de Verbijsterde vredig zal sterven, terwijl zijn dochter hem tijdens zijn laatste uur gezelschap houdt.
Prinses Lorealle de Waardige verdwijnt echter op mysterieuze wijze, ontvoerd door haar stiefmoeder Morgana, die van plan is haar eigen dochter op de troon te zetten.
Om te voorkomen dat de prinses wordt gered door een dappere ridder, zorgt Morgana ervoor dat de Union Hall de meest onwaardige ridder selecteert voor deze dappere taak: Eric the Unready.
Eric the Unready vestigde zijn reputatie door zijn instructeur te spietsen tijdens steekspelles.

Maar Eric begint dapper aan een waanzinnige zoektocht door deze hilarische fantasiewereld vol draken en dwergen, tovenaars, eenhoorns en de meest angstaanjagende beesten van allemaal, de gevreesde Vechtschildpadden. Van de mysterieuze grotten van het "Niet-zo-grote-ondergrondse-rijk" tot de gevaarlijke wateren van het moeras, Eric laat een spoor van vernieling achter terwijl hij het geheim van de slechte koningin Morgana en haar minnaar Sir Pectoral ontrafelt.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.