S P E L - I N F O

         

EREVOS


Uitgever: Grenadios / 2001
Ontwerper: NYX

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98 - Processor: Pentium - 32 MB RAM - Videokaart 1024x768 - 8x cd-rom - 644 MB opslagruimte.

Categorie:
Horror, bloederig, vampieren, voodoo, uitsluitend 's nachts speelbaar, FMV scènes, 1ste persoon, point & click, leeftijd 18+.

Beschrijving:
Bij aanvang van het spel, kun je kiezen in welke rol je wilt spelen, die van Eric Koplot of van Giannos Romar. Giannos Romar werd geboren in 1814 en is een Japanse vechtsportexpert. Hij kan in een kraai veranderen en heeft vampiervaardigheden geleerd. Hij jaagt 's nachts door de straten en de riolen. Het andere personage is Eric Koplot die is ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. Hij rust in een kist in een kelder. Hij kan in een vleermuis veranderen en zoekt ook naar prooien om zijn bloeddorst te stillen.
Hoewel beide vampieren een andere achtergrond hebben, blijft hun verhaallijn in het spel dezelfde.

Het begon allemaal in 1450 in het Franse stadje Lille, waar de familie Travers aangevallen werd door vampieren, zoals de bevolking geloofde.
De koning probeerde de verontwaardiging van de burgers te onderdrukken door een zondebok te vinden voor de moorden en de man op te hangen. Het enige overgebleven Travers-lid, Alexander, geloofde geen moment in het verhaal van de koning en zwoer wraak op de vampierclan die zijn vrouw en zoon vermoordde. Uiteindelijk vormde hij zijn eigen sekte, genaamd Erevos, wat staat voor diepe duisternis. De leden van Erevos hadden maar één doel, de uitroeiing van alle vampiers van de aardbodem.
Als kaarthoudend lid van de vampierclan, kun je dit uiteraard niet laten gaan zonder vergelding.

Er zijn 9 hoofdstukken in het spel, met autosaves aan het einde van elk hoofdstuk. Deze hoofdstukken zijn relatief klein en bestaan uit puzzels en tijdspeurtochten. De game gebruikt de systeemtijd van je computert en als het dag is, draait de game niet, omdat de speler de rol speelt van een vampier die alleen 's nachts naar buiten komt. Dat betekent dat je alleen tussen 20.00 uur en 7.00 uur kunt spelen.
Het spel is bedoeld voor volwassenen vanwege de bloederige scènes en foto's die getoond worden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.