S P E L - I N F O

         

ENTER THE STORY 3: Genesis of the Gods


Uitgever: enterthestory.com / 2010
Ontwerper: Chris Tolworthy

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/XP/Vista - CPU 1.7 GHZ - 100 MB RAM - 16 bit videokaart - 200 MB opslagruimte.

Categorie:
Interactief stripboek naar verhalenbundel de Theogony uit 700 AD, handgetekende 2D beelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: Het spel heeft een uitstekende ingebouwde hulpfunctie.

Beschrijving en review:
Genesis of the Gods is gebaseerd op Theogony, een verhalenbundel die al in 700 voor Christus door de Griekse dichter Hesiodus werd geschreven. De verhalen gaan over het ontstaan van de aarde en de rol die de Titanen en de Griekse Goden hierin speelden.

In het spel wil Ouranos de Aarde vernietigen. De goden kunnen hem niet tegenhouden. Zij zijn stervende en krachteloos, omdat de mensen niet meer in hen geloven.
Aan jou de taak, om via Peri de aarde te redden. Hiervoor moet de de Sibyllijnse boeken zoeken, waarin zou staan, hoe je Ouranos kunt verslaan.
Peri kan als engel naar het verleden reizen. In dit geval ga je helemaal naar het begin, naar het ontstaan van de Aarde. Je schept de Titanen, die op hun beurt goden maken om te dienen als slaven. Dat was niet helemaal de bedoeling, dus help je de goden uit hun slavernij ontsnappen om vervolgens de strijd aan te gaan met de Titanen.

      

Dit spel is net als de vorige, en waarschijnlijk ook de volgende delen, een interactief boek. Alles draait om het volgen van het verhaal. Er zijn geen voorwerpen om op te rapen en mee te slepen. Er zijn alleen problemen die opgelost moeten worden. Peri plant eenvoudig een idee in de hoofden van de karakters en die ondernemen dan actie, als het een goed idee is.
Om het niet alleen een leesboek is, maar ook een spel, heeft Tolworthy enkele minigames toegevoegd om het geheel te verlevendigen. Zo mag je bijvoorbeeld in een grot een muzikale reeks tonen herhalen. En als je naar de onderwereld vliegt, mag je rotsblokken ontwijken. De minigames zijn leuk en niet te moeilijk en je kunt ze zelfs overslaan als je er geen zin in hebt.

      

De minimalistische stijl die Tolworthy in zijn vorige twee verhalen gebruikte, is ook hier weer onmiskenbaar aanwezig in de schitterende achtergrondbeelden. Hij gebruikte ditmaal meer kleur, maar dat is heel logisch in een heelal dat nog moet ontstaan uit chaos en een godenrijk dat al eeuwen oud is.
De achtergronden zijn altijd breder dan je scherm, zodat je op sommige punten een bijzonder mooi panoramisch uitzicht hebt op de exotische omgeving.
De karakters die er rondlopen zijn nog steeds met enkele lijnen weergegeven, zodat je de diverse individuen wel herkent, maar de details in hun uiterlijk zelf kunt verzinnen.

Er zijn geen gesproken stemmen in dit spel.
De klassieke muziek die het verhaal onderstreept is met zorg gekozen. Als de Titanen in gevecht zijn, is hij opzwepend. Vlieg je door een prehistorisch landschap, dan is hij rustig en beschouwend.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Enter the Story reeks:
Enter the Story 1: Les Misérables
Enter the Story 2: The Divine Comedy
Enter the Story 4: A Tale of Two Cities
Enter the Story 5: The Count of Monte Cristo