S P E L - I N F O

         

ENTER THE STORY 2: The Divine Comedy


Uitgever: enterthestory.com / 2009
Ontwerper: Chris Tolworthy

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/XP/Vista - CPU 1.7 GHZ - 100 MB RAM - 16 bit videokaart - 200 MB HD ruimte.

Categorie:
Interactief stripverhaal naar boek van van Dante Alghieri, handgetekende 2D beelden, 3de persoon, point & click, NL ondertiteld.

Walkthrough: Het spel heeft een uitstekende ingebouwde hulpfunctie.

Beschrijving en review:
The Divine Comedy, is een middeleeuws meesterwerk van de Italiaanse dichter Dante Alghieri. In het eerste deel, ook wel bekend als Dante's Inferno, staat Dante verdwaald in een bos en omringd door wilde dieren op het punt zelfmoord te plegen, als hij gered wordt door de verschijning van de Romeinse dichter Vergilius. Samen dalen ze af in de Hel. Hier wordt Dante geconfronteerd met de doodzondes die mensen begingen én de bijpassende straf hiervoor.

      

Als Dante en Vergilius de Hel overleefd hebben, komen ze bij de Louteringsberg, een plek van hoop. Hier krijgt Dante zeven merktekens op zijn voorhoofd. Hier klimmen ze moeizaam via terrassen omhoog en krijgt Dante de kans de merktekens stuk voor stuk weg te werken, tot hij bij de ingang van het Paradijs staat. Hij moet hiervoor leren wat het tegenovergestelde is van de zondes op zijn voorhoofd.

Maar ook de Hemel is geen plek waar je zomaar binnen kunt stappen, zelfs niet als het je lukt voorbij Petrus te komen. De hemel bestaat uit negen cirkels en de toegang tot elke cirkel moet verdiend worden met het aantonen van je deugden. Gelukkig krijgt Dante nu hulp van Beatrice, een engel die voor Dante het evenbeeld is van zijn grote onbereikbare jeugdliefde, zijn beeld van de ideale vrouw.

      

De hele bedoeling van het spel is, om Dantes gedachtes te manipuleren, zodat hij zelf een oplossing vindt voor de problemen die hij ontmoet. Dit kan zijn het activeren van Charon in zijn boot over de rivier die naar de onderwereld voert, het passeren van een grote slang of het linken van personen die dezelfde zondes begingen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Enter the Story reeks:
Enter the Story 1: Les Misérables
Enter the Story 3: Genesis of the Gods
Enter the Story 4: A Tale of Two Cities
Enter the Story 5: The Count of Monte Cristo