S P E L - I N F O

         

THE DREAMLANDS: Aisling's Quest


Uitgever: The Domaginarium / 2018
Ontwerper: The Domaginarium

Platform: PC, Mac

Systeemeisen:
--- Windows 7 of later - Processor: Dual core 2GHz - 1 GB RAM - Grafische kaart met 1 GB geheugen - DirectX 11 - 850 MB beschikbare HD ruimte - DirectSound-compatible geluidskaart - Geforce GTX 970 of gelijkwaardige videokaart voor 4K gameplay.
--- MAC OS X 10.9+ - Processor: Dual core 2GHz - 1 GB RAM - Grafische kaart met 1 GB geheugen - 900 MB beschikbare HD ruimte.

Categorie:
Casual fantasie mysterie, magisch droomland, verdriet verwerking, getekend realistische beelden, slideshow, 3de persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Na een noodlottig auto-ongeluk waarbij Aislings moeder omkomt en zijzelf in een rolstoel belandt, kampt Aisling met schuldgevoelens en duisternis in haar ziel. Ze krijgt de kans niet om te rouwen en alles te verwerken.
Dan verschijnt een mysterieus wezen dat Aisling transporteert in een wereld die door haar dromen en nachtmerries is geschapen. Daar leert Aisling over The Mourner (de rouwdrager), een duister wezen dat het land bedekt en in het verderf stort.
Aisling gaat op zoek naar drie schatten die haar kunnen helpen de Mourner te weerstaan en weer vrede te brengen in de Droomlanden en uiteindelijk ook in haarzelf.

      

Dit casual spel is meer een adventure, dan een zogenaamd hidden object spel. Er is slechts 1 scène waarin je een lijstje krijgt en verborgen voorwerpen moet zoeken. Er zijn nog twee scenes waar je een tekst met informatie over Aisling krijgt. In de tekst zijn sleutelwoorden die je vervolgens mag zoeken. De voorwerpen lichten op als je er met je muiscursor overheen gaat. Verder kun je tijdens het spelen wel roze knuffels en dagboekpagina's verzamelen, maar dat is meer om een Steam-prestatie te verdienen. De pagina's kun je lezen en zijn uit het dagboek waarin je Aisling zag schrijven.
Voor de rest is het de bedoeling dat je bruikbare voorwerpen zoals sleutels verzamelt. Ze gaan naar je inventaris en van daaruit kun je ze op de juiste plek gebruiken. Jammer is wel dat de inventaris onoverzichtelijk is. Zo kun je een volle emmer water niet onderscheiden van een lege emmer en een beschrijving staat er niet bij. Dus onthouden wat je deed is het motto.

      

Grafisch ziet het spel er op het eerste gezicht prima uit. Goed gedetailleerde achtergronden met schaduwen op de juiste plek en kleuren die misschien iets te donker zijn, maar goed bij Aislings trieste stemming passen. Ook liggen overal voorwerpen die van Aisling of haar moeder zijn. En alles wat je in close-up kunt bekijken net zo mooi en gedetailleerd.
Er zijn aardige en goed doordachte dingen. Zo zal bijvoorbeeld de kamer een beetje donkerder worden als je een brandende kaars wegpakt. Er zijn echter ook wat onvolkomendheden. Zo heeft Aisling ergens in een tussenscene wel benen, maar geen voeten. De animaties zijn minimaal. Aisling staat altijd als een opgeplakt plaatje zo stil in beeld, terwijl naast haar een haardvuur flikkert of een boomtak beweegt.

De achtergrondmuziek is sfeervol en gevarieerd en past goed bij het spel. Ook achtergrondgeluiden zoals sissend vuur of bij het "magisch" openen van een portal zijn aanwezig. Hier en daar is er wat gesproken tekst bij belangrijke scènes. Ailslings stem past goed bij het karakter en het acteren is degelijk en overtuigend.

      

Samengevat is Aisling's Quest geen lang topspel, maar kun je toch wel een anderhalf uur leuk bezig zijn met een fantasievol verhaal over rouw en verwerking. Er is ruim voldoende te puzzelen in een aangenaam ogende omgeving.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.