S P E L - I N F O

         

DRACULA UNLEASHED


Uitgever: Viacom / 1993, Infinite Ventures / 2002
Ontwerper: ICOM Simulations

Platform: PC, Mac, Sega CD.

Systeemeisen:
--- 1993 versie: DOS 5.0 of later - Processor: Intel 386SX 20 MHz - CD-ROM drive - 4 MB RAM - Videokaart: 16 bit SVGA met 512K RAM of 8 bit VGA - Soundblaster compatible geluidskaart.
--- MAC System 6.0.7 - Processor: Motorola 68020 - 3 MB RAM - CD-ROM drive

Extra info:
In 2002 bracht Infinite Ventures een DVD-versie uit, die naast verbeterde beelden, ook enkele kleine wijzigingen ten opzichte van het origineel bevat. Deze versie kan ook op PS2 en XBox gespeeld worden.

Categorie:
Detective, historisch London 1899, horror, FMV, interactieve film, getekend realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Je speelt het personage Alexander Morris, een jonge ondernemer uit Texas, tijdens de winter van 1899. Morris woont inmiddels in Londen en wil zich verloven met Annisette Bowen.
Alexanders oudere broer Quincey, die ook in Engeland leefde, is 10 jaar eerder gestorven.
Quincey was bevriend met lord Arthur Holmwood. Wanneer deze laatste verneemt dat Alexander in Londen is, wil hij hem lid maken van de mysterieuze en exclusieve Hades Club. Dan verneemt Alexander dat zijn broer tot een groep behoorde die de legendarische vampier Graaf Dracula doodde. Maar Dracula is herrezen en maakt de straten van London onveilig.

De bedoeling is, dat je Alexander Morris leidt naar diverse plaatsen in Londen over een periode van 4 dagen. Morris dient op de correcte dag, tijdstip en met bepaalde items op die locatie te zijn. Naargelang wat de speler kiest, krijgt hij een bepaald videofragment te zien van een in totaal bijna 90 minuten durende film.
Het spel kan pas uitgespeeld worden, wanneer de correcte volgorde wordt gevonden. Bij een onjuiste volgorde kan Morris vermoord of gearresteerd worden, kan Annisette of iemand anders van de Hades Club om het leven komen en wordt het spel afgebroken.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.