S P E L - I N F O

         

DRACULA 3: The Path of the Dragon


Uitgever: Microids / 2008
Ontwerper: Kheops Studio

Platform: PC, Mac, iPad, iPhone/iPod Touch.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/Me/XP SP2/Vista - Pentium3 800 MHz (P4 aanbevolen) - 128 Mb RAM (256 aanbevolen) - DirectX 9 compatible videokaart met 64 MB geheugen (128 MB aanbevolen) - DirectX 9 compatible 16 bit geluidskaart - 16x DVD drive - 4 GB beschikbare opslagruimte.
--- Mac OS X 10.4/10.5/10.6 - Intel processor 1.6 Ghz - 512 MB geheugen.

Extra info:
Later voor PC door Bigfish uitgegeven in drie aparte, licht ingekorte episodes als: Dracula series
Ook de handheld versie werd in drie episodes uitgegeven.

Categorie:
Horror, vampierlegende, TranssylvaniŽ 1920, geïllustreerd realisme, minigames, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In 1920 wordt pater Arno Moriani door het Vaticaan naar een klein dorpje in TranssylvaniŽ gestuurd. De bewoners, nog niet helemaal hersteld van de Eerste Wereldoorlog, denken een Heilige in hun midden te hebben gehad. Als Arno de claim onderzoekt, komt hij er al snel achter dat dr. Martha Het "Pad van de Draak" volgde: een serie testen met als einddoel een vampier te worden en het eeuwige leven te verwerven.
Na enige aarzeling besluit Arno ook het Pad te volgen om op die manier Dracula te ontmoeten en te verslaan.

      

Hoewel het een spel over de beroemdste aller vampieren is, krijg je pas in de allerlaatste scŤnes een vampier te zien. En Dracula ziet er dan heel anders uit dan je zou verwachten! Verder zul je het moeten doen met verhalen over vreemde moorden.
Het spel gaat eigenlijk alleen over de zoektocht naar Dracula. Hierbij zul je heel veel moeten lezen en bestuderen. En niet alles heeft met vampieren te maken. Zo wordt er onnodig vaak gewezen naar de komende Tweede Wereldoorlog en de Thule Society, die rassenzuiverheid voorstaat.
Maar mocht je ooit de Bijbel in het Latijn, of Bram Stoker's boek "Dracula" in het Engels willen lezen, dan kan dat. Beide boeken zijn compleet!! opgenomen in het spel.

      

De puzzels zijn divers. Soms mag je eenvoudig zoeken naar een voorwerp, of symbolen, zoals een hakenkruis, natekenen. Een andere keer zul je met een vergrootglaasje tekeningen moeten bestuderen om de verschillen te vinden, of teksten doorlezen om het juiste antwoord op een vraag te kunnen geven, of zekeringen verzetten om op de juiste plek licht te maken, of een codelijst overtypen.
Ook zitten er twee zeer gedetailleerde bloedonderzoeken in, die je elk 7 maal moet herhalen. Waarbij je ook nog je handen moet wassen voor je begint, je je eigen bloed mag aftappen en tenslotte de resultaten mag noteren op patiŽntenkaarten.
Het doolhof ontbreekt natuurlijk niet en er zijn diverse minispelletjes, waaronder het gooien met een steen en het oplossen van een Japanse tegeltjespuzzel.

      

Grafisch gezien is het spel niet slecht. De makers van het spel proberen sfeer te brengen met mist en schaduwen. Je ziet kale bomen, grafstenen, ruÔnes en vuile interieurs. Maar toch kan dit alles niet echt een horrorgevoel oproepen.

De weinige karakters die je te zien krijgt, bewegen in een langzame onnatuurlijke manier als je met ze praat. Iedereen spreekt overigens accentloos beschaafd Engels. De conversaties zijn vaak langdradig en je krijgt dezelfde informatie van verschillende kanten.
De achtergrondmuziek is bij tijd en wijle wel goed gekozen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in deze Dracula serie:
Dracula 1: Resurrection
Dracula 2: The Last Sanctuary
Dracula 4: The Shadow of the Dragon
Dracula 5: The Blood Legacy