S P E L - I N F O

         

DIAMON JONES 1: Amulet of the World


Uitgever: Game Factory Interactive / 2009
Ontwerper: Litera Laboratories

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - CPU 2.0 GHz - 512Mb RAM - 128Mb videokaart - DirectX 9.0 - 1191 MB opslagruimte.

Categorie:
Humor, schatzoektocht, historisch 1930, cartoon, met minigames, gestileerde 2D en 2.5D beelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Diamon Jones is platzak als hij in een bar van een dronken archeoloog iets hoort over een schat. Dat lijkt hem wel wat om achteraan te gaan.
Als hij even later door een schuldeiser gedwongen wordt om in het museum van Caro in te breken, is hij al goed op weg naar een groots avontuur. De papieren die hij in het museum vindt, wijzen namelijk naar diezelfde schat.
Na ettelijke hachelijke avonturen, waarbij hij ook nog de mooie Mary Ocean redt, belandt Jones uiteindelijk in Tibet, waar hij probeert te voorkomen dat de wereld ondergaat in chaos.

      

De gewone problemen waar Jones tegenaan loopt, zijn allemaal op te lossen met spullen die je in de omgeving vindt en in je inventaris bewaart. De oplossingen zijn niet te moeilijk, creatief en vaak grappig, als je probeert een barman af te leiden of een gids in te huren.
Het geheel wordt aangevuld met heel veel minigames, die variëren van het leggen van een mozaiek, balanceren over een boomstam, in dronken toestand op flessen schieten of het maken van een Hanoi puzzel, die in dit spel in de vorm van het stapelen van platte koffers wordt aangeboden.
Er zit veel vaart in het spel, mede dankzij de afwisseling van inventarispuzzels en minigames, waardoor je geboeid blijft spelen. Jammer is alleen dat je, als je eenmaal beland bent in een minigame, niet verder kunt totdat je hem hebt opgelost. Je kunt doodgaan, maar begint dan automatisch weer opnieuw in het begin van de minigame. De minigames zijn leuk, maar niet allemaal even gemakkelijk. En de hagedispuzzel op het einde is ronduit moeilijk.

      

Grafisch ziet het geheel er kleurrijk uit. De achtergronden zijn gedetailleerd, goed getroffen en gevarieerd. De pittoresque sfeer van de straatjes in Caro zijn net zo sfeervol als het hotel in London of het Tibetaanse dorp.
De voorwerpen die je zoekt passen perfect in de omgeving, maar zonder dat je aan pixelhunting moet doen.

Het gesproken Engels is grammaticaal niet perfect en de accenten nogal gezocht, waarschijnlijk omdat het van oorsprong een Russisch spel is. Maar voor een Nederlander is dat beslist geen nadeel, omdat alles zorgvuldig wordt uitgesproken. Je kunt daarbij ook nog gemakkelijk de ondertiteling volgen.
De dialogen zijn humoristisch en niet zelden voorzien van duidelijke hints.
De muziek past bij het spel en is niet onaangenaam.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen van Diamon Jones in:
Diamon Jones 2: Eye of the Dragon