S P E L - I N F O

         

DARKNESS WITHIN: In Pursuit of Loath Nolder


Uitgever: Lighthouse Interactive / 2007
Ontwerper: Zoetrope Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - CPU 1.4 GHz Intel Pentium processor of AMD Athlon - 512 MB RAM (1 GB voor Vista) - 128 MB DirectX 9.0c compatible of betere videokaart (nVidia GeForce 6/ATI® Radeon 9600 Pro) en Pixel/Vertex Shader 2.0 ondersteuning - 4x DVD-ROM drive - DirectX 9.0c compatible geluidkaart en 5.1 or 4.1 Surround Sound Speakers - 1.1 GB opslagruimte.

Categorie:
Horror detective, occultisme, moord, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Politierechercheur Howard E. Loreid onderzoekt de moord op Clack Field. Field hield zich bezig met occulte zaken. De hoofdverdachte is de zaak is Loath Nolder, een privé-detective, die op mysterieuze wijze verdween.
Als Howard de zaak onderzoekt, beginnen er vreemde dingen te gebeuren met zijn geest. Hij krijgt nachtmerries en hallucinaties. Na een poosje vraagt hij zich serieus af of hij gek aan het worden is. Als speler moet je proberen de waarheid te ontraadselen in het echte leven en in de dieptes van Howard's geest.

      

De puzzels in dit spel bestaan voornamelijk uit het verzamelen van hints, die je in gevonden documenten moet onderstrepen. Ze verschijnen dan in een speciaal "denk-schermpje" in je inventaris, waar je ze kunt bekijken en combineren. Er is dan ook heel veel leeswerk.
Andere puzzels zijn standaard-adventure, zoals het zoeken van sleutels en het openen van deuren.

De grafische beelden zijn donker gehouden en als Howard in een nachtmerrie zit, wazig. Dit alles om de sfeer van een horror vast te houden.
Je loopt van beeld naar beeld en je kunt 360 graden rond kijken op de plek waar je stilstaat. Dit is ook wel nodig, want er liggen de nodige hints op de vloer.

      

Muziek is er vrijwel niet. Maar de stilte, onderstreept door geluiden van onder andere wind is juist wat de sfeer beklemmend maakt.
Jammer is wel, dat je Howards gedachten alleen kunt lezen en dat je slechts een enkele keer zijn stem hoort, die overigens goed gecast is en bij zijn persoon past.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Darkness Within 2: The Dark Lineage